Marc Ruiz: 'Vetllarem perquè la Covid no serveixi d'excusa per tancar les urgències nocturnes'

El nou regidor per la reconstrucció econòmica i social considera 'prioritari' recuperar el servei a l'ambulatori

Societat

Marc Ruiz: 'Vetllarem perquè la Covid no serveixi d'excusa per tancar les urgències nocturnes'
Marc Ruiz: 'Vetllarem perquè la Covid no serveixi d'excusa per tancar les urgències nocturnes'

Després de mesos sense el servei d'urgències nocturnes a l'ambulatori a causa de les mesures adoptades pel Servei Català de la Salut per fer front a la pandèmia de la Covid-19, el regidor per la reconstrucció econòmica i social de la Llagosta, Marc Ruiz, assegura que el retorn de les urgències és "una prioritat" i afegeix: "Entenem que és una situació excepcional, però vetllarem perquè no serveixi d’excusa perquè al final ens les tanquin".

Ruiz recorda que des del consistori "hem lluitat molt en els darrers anys per continuar-les tenint" i alerta que estaran "molt atents". "Entenem que el prioritari és la Covid, però hi ha altres malalties que continuen vigents", assevera.

Des del passat mes de setembre Marc Ruiz, està al capdavant de la nova regidoria per la reconstrucció econòmica i social. Una àrea de nova creació sorgida del Pacte per la reconstrucció econòmica i social de la Llagosta, que es va aprovar per unanimitat per part de totes les formacions polítiques en representació al consistori i que s'ha creat amb la finalitat de "prioritzar la salut, però garantint alhora les necessitats de la població perquè ningú es quedi enrere", a causa de la crisi sanitària.

Segons el regidor, "la pandèmia afecta moltes àrees i es necessitava a part del treball de cada àrea, una persona que coordinés i que fos de referència per poder gestionar-ho tot". Una  tasca que segons Ruiz serà "difícil", però que es mostra disposat a tirar endavant: "Quan vam fer el cartipàs d’aquesta legislatura ningú es plantejava que haguéssim de treballar contra aquesta pandèmia i que ara ens hàgim de reestructurar per fer-hi front és una responsabilitat i un orgull".  I és que segons Ruiz: "no sabem quant durarà aquesta situació, ens estem preparant per a tot el que pugui venir que no sabem si serà molt o poc, però hem d’estar preparats".

Educació i ajuts als comerços

Una de les prioritats del consistori ha estat la tornada a les aules. Tot i que Ruiz assegura que l'Ajuntament ha donat una "bona resposta", també assenyala que s'han trobat "amb el problema que moltes competències no són nostres".  El regidor considera que "és obligació de la Generalitat, però si no es fa, l’Ajuntament no pot mirar a una altra banda". Per aquest motiu ha expressat que com per exemple, en el cas de la millora de la xarxa wifi de l'Institut Marina per poder donar classes telemàticament: "Si primerament hem de fer la inversió nosaltres i després hem d’exigir a la Generalitat que ens la torni ho farem, perquè creiem que és necessari assegurar l’educació dels nens i nenes de la Llagosta".

Ruiz també assegura que el consistori està acabant de treballar en els ajuts per a comerços previstos en el pla de reconstrucció: "S’estan redactant les bases per demanar aquests ajuts i esperem que aviat puguem publicitar-les i que tothom que ho necessiti s’hi pugui acollir".

Edicions locals