El ple de la Llagosta aprova per unanimitat una moció per recuperar els horaris habituals al CAP

També es va aprovar una moció del grup municipal socialista en contra de les ocupacions delictives d’habitatges

Política

El ple de la Llagosta aprova per unanimitat una moció per recuperar els horaris habituals al CAP
El ple de la Llagosta aprova per unanimitat una moció per recuperar els horaris habituals al CAP

El ple de l'Ajuntament de la Llagosta va aprovar aquest dijous al vespre la moció de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès que reclama entre altres mesures, la reobertura dels CAP que han tancat durant la pandèmia i recuperar els horaris habituals als ambulatoris, entre ells les urgències nocturnes al CAP de la Llagosta.

El PSC i la LLEC van presentar aquesta moció davant el ple en representació de la plataforma, en la qual també es demana l'habilitació d’espais i circuits segurs per evitar contagis i mesures de protecció per a tot el personal dels CAP i pacients; la recuperació de la visita presencial, deixant la consulta telemàtica o telefònica només per aquelles qüestions que es poden resoldre per aquesta via; la visita per la professional de medicina o infermeria referent; la participació ciutadana activa en el funcionament i la gestió de cada CAP; la recuperació dels metges, infermers i administratius perduts amb les retallades dels anys 2011-2014; la priorització de la despesa sanitària per a l’atenció primària amb una dotació econòmica que arribi al 25% del pressupost de Salut, tal com recomana l'OMS.

Tant des de Ciutadans com des de la LLEC es va reiterar el seu suport a la petició de la plataforma de cara a millorar els recursos sanitaris. La portaveu de la LLEC, Eva Miguel, ho expressava així: "El nostre suport el tindran sempre i més quan són reivindicacions que afecten la Llagosta, com és el cas de les urgències nocturnes i el tancament del CAP de la Florida que també afecta el nostre poble".

Des d'ERC, Cristina Segura matisava d'aquesta manera el seu vot: "ERC és un grup polític que defensa una sanitat pública, universal, equitativa i de qualitat" i recordava que el "Govern de la Generalitat amb els pressupostos d'enguany ha fet la segona inversió en salut més alta de la història".

Mentre que des del PSC, Marc Ruiz exposava que "sempre que tinguem oportunitat els i les socialistes defensarem aquesta posició i així ho hem fet al nostre municipi perquè tornin les nostres urgències i el CAP torni a ser operatiu". 

Per la seva banda, l'alcalde, Óscar Sierra afegia: "Els recursos i són, el problema a vegades són les prioritats". "Cada euro que es pugui destinar a la sanitat pública ens anirà bé. Necessitem recursos perquè el personal del nostre ambulatori i segurament de tots els CAP estan esgotats".

Per altra banda, durant el ple, també va ser aprovada una moció del grup municipal socialista en contra de les ocupacions delictives d’habitatges. Al document, es demana, entre altres qüestions, que el Govern de la Generalitat actuï davant de l’increment evident de casos d’ocupacions a Catalunya i contra els problemes de convivència que aquesta realitat genera. 

Per contra, no va prosperar la moció presentada pel grup municipal de Ciutadans per a l’elaboració d’un pla municipal en contra de l’ocupació il·legal d’habitatges. 

Edicions locals