L'Hospital de Mollet normalitza part de les llistes d'espera, després dels retards per la pandèmia

Les intervencions de cataractes, pròtesis de maluc i genoll, però, encara sobrepassen els 180 dies

Societat

En els últims tres mesos, l'Hospital de Mollet ha aconseguit normalitzar la llista d'espera de moltes de les especialitats de consultes externes i es preveu que la resta pugui normalitzar-se abans de tancar l'any. Concretament, s’han reduït un 53% les llistes de més de 90 dies de consultes externes de maig a agost i un 17% les de proves diagnòstiques. Amb tot, les llistes encara són elevades en algunes especialitats.

Les dades les donava el Consell de Participació Ciutadana (CPC) de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) que es va reunir la setmana passada per tal de donar a conèixer com està evolucionant l’activitat de l’hospital en la situació actual de Covid-19.

Segons la Fundació Sanitària Mollet, la situació epidemiològica viscuda els últims mesos va "obligar a endarrerir l'activitat programada" a 'Hospital. Però afirmen que "des de llavors i amb l'ajuda dels professionals, s'han posat i se seguiran posant tots els esforços per regularitzar aquesta situació". A més asseguren que "els resultats dels últims tres mesos han estat molt positius".

Patologies amb temps d'espera elevat

Tot i aquestes dades, segons la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès, encara hi hauria més de 350 pacients que sobrepassen els 180 dies a l'hospital de Mollet per a la intervenció de cataractes, pròtesis de maluc i genoll.

Des de l'FMS informen que la llista d’espera global pel que fa a l'activitat quirúrgica és inferior a l'existent a finals de 2019 i preveuen, si la situació es manté estable, que abans de final d’any no hi hagi cap pacient de cataractes, pròtesis de maluc o genoll que superi els 180 dies.

Edicions locals