La Policia Local de la Llagosta aconsegueix frustrar vuit ocupacions d'habitatges durant el 2020

Les actuacions han permès identificar 18 persones, de les quals sis estaven investigades

Societat

| 08centvint

La Policia Local de la Llagosta ha evitat vuit ocupacions d’habitatges durant aquest any 2020. En total, els agents han fet 20 actuacions relacionades amb aquesta problemàtica. Amb tot, la policia també ha confirmat que aquest any quatre habitatges de la Llagosta han estat ocupats i ha obert diligències als jutjats corresponents.

Els agents també han atès enguany quatre falsos avisos de temptativa d’ocupació i quatre consultes de la ciutadania referents a possibles ocupacions.

En el marc d’aquest operatiu especial, la Policia Local fa un seguiment periòdic de diferents immobles susceptibles de ser ocupats. Durant aquest any, en actuacions relacionades amb ocupacions, la Policia Local ha identificat 18 persones, de les quals sis estan investigades.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Mariano García, creu que amb les noves  instruccions de la Fiscalia General de l’Estat “les policies tindran més eines per fer fora els ocupes”. García assegura que és necessari una millor regulació per “evitar els trucs que actualment fan servir els ocupes per allargar els procediments”.

Des de la policia recorden que la col·laboració ciutadana és molt important per evitar una ocupació. Afirmen que "cal actuar ràpidament" i, per això, demanen a la ciutadania que avisi quan sospiti que un habitatge està sent ocupat. 

Edicions locals