L'Ajuntament ampliarà la neteja als centres escolars i controlarà els accessos per la tornada a les aules

El consistori llagostenc i les AMPA enviaran una carta a la Generalitat per exigir les mesures necessàries per a l'inici de curs

Societat

Amb l'objectiu de prevenir el risc de contagi als centres escolars, l'Ajuntament s'ha compromès a ampliar l'horari de neteja i desinfectar també durant els matins les escoles on el consistori s'encarrega d'aquest servei. A banda, de proporcionar aquells materials que puguin mancar als centres, com hidrogel, per tal que la tornada dels alumnes sigui segura.

Des del consistori llagostenc també s'encarregaran de controlar els accessos, durant les entrades i sortides dels estudiants, per prevenir aglomeracions i possibles infraccions.  Les propostes surten d'una reunió celebrada aquest dimarts al vespre entre les Associacions de Mares i Pares (AMPA) de la Llagosta i l'Ajuntament després de la preocupació de les famílies per l'endarreriment de les mesures pocs dies abans de l'inici de curs. A la trobada, que es va fer de forma telemàtica, va assistir-hi, l'alcalde, Óscar Sierra, i els regidors d'educació, Melania Beltrán i Francisco Ruíz.

L’alcalde va recordar durant la trobada que l’Ajuntament ha ofert al Departament d’Educació diferents equipaments públics per tal que puguin ser habilitats per fer classes, però no ha rebut cap resposta de la Generalitat.

Front comú per reclamar mesures

Per tot plegat, el consistori llagostenc i les AMPA han acordat enviar una carta a la Generalitat per exigir les mesures necessàries per a un inici de curs segur a les escoles del municipi. Entre les demandes dels pares, a banda de la desinfecció dels centres, també es reclama més professorat a les aules per poder baixar les ràtios, així com conèixer quan i a qui es faran les proves PCR que el Departament d'Ensenyament va anunciar que es farien en començar el curs escolar, que a la Llagosta s'iniciarà dimarts, ja que dilluns és festiu local.

Des de l'AMPA de l'INS Marina, consideren que el centre estan fent tot el que està al seu abast per començar el curs de forma segura i a banda de demanar implicació de l'administració, llancen aquest missatge: "Està també a les mans dels pares i mares que la situació sigui segura. Hem de ser pesats perquè els nostres fills no se n'oblidin de les mesures".

Edicions locals