Els projectes dels pressupostos participatius, amb retard per la Covid

L'Ajuntament s'ha compromès a tenir els projectes abans de tancar l'any

Societat

Els guanyadors, enguany, dels primers pressupostos participatius de la Llagosta
Els guanyadors, enguany, dels primers pressupostos participatius de la Llagosta

Sis mesos després que es donessin a conèixer els guanyadors dels primers pressupostos participatius de la Llagosta, els projectes no han avançat gaire. Segons l'entitat Animalets, qui va quedar en primera posició a les votacions, a finals de juliol van mantenir una reunió amb el consistori i es preveu que aquest setembre en tinguin una altra per poder avançar.

Tot i que la previsió era poder comptar amb els projectes acabats abans del 31 de desembre, la presidenta de l'entitat animalista, Montse Segura, ho veu complicat: "Anem una mica tard a causa del confinament. Espero que puguem arribar, però s'ha de ser realista i entendre el moment que vivim". Mentre que des de l'Ajuntament, la regidora d'Economia i Hisenda, Conchi Jiménez apuntava durant l'últim ple celebrat dijous, que "hi ha un compromís d'aplicar els resultats del 2019 durant aquests mesos que queden abans de tancar l'any".

Jiménez va informar de la situació,  en resposta a les al·legacions al pressupost del 2020, presentades per la LLagosta En Comú - Més la Llagosta, en les quals es demanava incorporar la partida dels pressupostos participatius als comptes d'enguany. "Com vam explicar el dia de la presentació del pressupost, enguany per aquests mesos de retard, no s'inclou cap partida", deia Jiménez, però assegurava: "hi ha un compromís de començar a treballar l'1 de gener".

Edicions locals