Llum verda a la modificació del pla general pel nou projecte urbanístic als terrenys de Capresa

La proposta es va aprovar per unanimitat de tots els partits aquest dijous durant el ple

Societat

Plànol sector de la Miralda
Plànol sector de la Miralda | Ajuntament la Llagosta

El ple de l'Ajuntament de la Llagosta va aprovar aquest dijous la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana que permetrà construir una nova zona verda de gairebé 7.000 metres i 200 habitatges, 68 dels quals en règim protegit, al sector de la Miralda on fins al 2019 operava l'empresa Capresa. La proposta va comptar amb els vots a favor de tots els partits amb representació al consistori.

Segons el regidor d'urbanisme, Marc Ruiz, aquesta modificació "representa les primeres passes d’una transformació real al teixit urbà del nostre municipi, sent un reflexe de com volem que sigui la Llagosta". Per tal de fer-ho possible el consistori ha treballat en 4 grans eixos: en la creació d’una gran zona verda, en la integració de l’àmbit a la trama urbana, en dinamitzar l’oferta d’habitatge públic i privat habitatges i en dotar al municipi d’una reserva d’equipaments (més de 500 m²) en una zona molt cèntrica.

Pel que fa a la zona verda, la modificació contempla una gairebé 7.000 metres quadrats, els quals enllaçaran amb el Parc Popular i també s’inclouen unes càrregues externes de la reurbanització del carrer Vic entre el carrer Estació i el carrer Girona, per tal de donar prioritat als vianants i potenciar aquesta continuïtat entre el Parc Popular i el nou parc urbà. Així com l'ampliació de la vorera del carrer Caldes.

Mentre que pel que fa a la construcció d'habitatges, està previst un màxim 132 habitatges lliures i 68 en règim protegit, dels quals 34 seran de titularitat pública. Amb aquesta construcció també es vol donar resposta a un problema endèmic del municipi, l'aparcament. Per aquest motiu el projecte contempla que per cada habitatge nou s'hauran de crear dues places d'aparcament.

Satisfacció del govern i l'oposició

Per la seva banda, l'alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, va mostrar-se satisfet per l'aprovació de la proposta: "Estic molt content perquè la Llagosta pensa en l’ara i en el futur. Avui és un dia per la història del municipi", va dir Sierra qui va recordar: "Podíem decidir escollir deixar el planejament com estava i l’hem forçat".

Mentre que la portaveu del Partit Socialista, Conchi jiménez afirmava: "Estem començant a complir el programa electoral, amb habitatge i donar una solució juvenil.  Aquest pas que avui es dóna en el ple és una oportunitat que donem als joves per poder quedar-se al nostre poble, el seu poble".

Tot i l'aprovació per unanimitat de la proposta, des de la Llagosta en Comú, la seva portaveu, Eva Miguel feia aquesta reflexió al govern: "Ens agrada molt el projecte, però una qüestió que ens preocupa és si els serveis que tenim a la Llagosta estaran ben dimensionats per acollir aquest increment de població".

També des del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya, Xavier Cols, feia aquesta consideració: "Sabent que el carrer Vic és un carrer principal, d’entrada i sortida, fer-lo per a vianants pot comportar problemes de mobilitat dins del municipi, en especial a l'avinguda de l'Onze de Setembre on està previst també el nou CAP", feia referència Cols.

El regidor d'Urbanisme responia a ambdues qüestions, assegurant que el projecte "pot assumir" l'increment de població que comportarà la creació d'habitatge i també està treballant en matèria de mobilitat. En aquest sentit, afegia: "El carrer Vic és un eix, però realment és una anomalia. S’estan creuant usos de circulació de veïns amb usos industrials i aquesta transformació servirà per solucionar-ho".

Terminis pel nou projecte

Segons va informar durant el ple, el regidor d'Urbanisme, a partir de l’aprovació de la modificació hi haurà un any per l’aprovació d’instruments de gestió i els dos anys posteriors per executar i finalitzar les zones verdes. Mentre que es preveuen 5 anys per finalitzar els habitatges, tot i que els de règim protegit hauran d'estar acabats els tres primers anys.

Edicions locals