La Llagosta vol construir una zona verda de 6.689 metres quadrats als terrenys de Capresa

El consistori portarà al ple d'aquest dijous la proposta que també contempla la construcció de 200 habitatges nous

Societat

La Llagosta vol construir una zona verda de 6.689 metres quadrats als terrenys de Capresa
La Llagosta vol construir una zona verda de 6.689 metres quadrats als terrenys de Capresa | Ajuntament la Llagosta

L’Ajuntament de la Llagosta modificarà dijous, durant un ple ordinari, el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) en l’àmbit del sector de la Miralda, on hi ha actualment l’empresa Capresa, per avançar en la transformació urbanística d’aquest espai de 12.439 metres quadrats. L’objectiu és adaptar el PGOU de 1986 que afecta aquell sector a les noves normatives i construir-hi 200 habitatges i una zona verda de 6.689 metres quadrats, uns 2.000 metres més que els que contemplava el document del 86.

La zona verda prevista als terrenys de la Miralda connectarà amb el Parc Popular, mitjançant la reurbanització del carrer de Vic entre la rotonda de Primer de Maig i el carrer de Girona, que passarà a ser preferencial per als vianants. També es farà una connexió amb la plaça de l’Alcalde Francisco Javier Serrano per tal d’integrar aquest espai al tractament de la nova zona verda. Mentre que la vorera del carrer de Caldes s’ampliarà i es donarà continuïtat així al passeig de Joan Miró.

Pel que fa als habitatges, 68 dels quals seran en règim de protecció. D’aquests, 34 seran de titularitat pública. També, està previst que l’Ajuntament pugui disposar en aquesta zona d’un solar de 536 metres quadrats per a equipaments.

Calendari d'actuacions

Una vegada aprovada la modificació urbanística en el ple de dijous, hi haurà un període d’exposició pública de dos mesos per presentar al·legacions. A final d’any, la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona podria donar-li l’aprovació definitiva.

Un cop aprovat definitivament, la modificació estableix el següent calendari d’actuacions: un any per a l’aprovació dels documents de gestió obligatoris i dos anys per finalitzar la urbanització de les zones verdes. A partir d’aquí, els propietaris tindran un període màxim de cinc anys per construir els habitatges, tenint en compte que durant els tres primers anys hauran d’estar enllestits els habitatges en règim protegit.

L’Ajuntament consultarà a la ciutadania el disseny de les zones verdes, que serà executat pel promotor sense cost per a l’Ajuntament.

Capresa a la Llagosta

L’empresa Capresa va començar la seva activitat a la Llagosta l’any 1960. Al PGOU de 1986 ja es contemplava la transformació del sector en zona verda i habitatges en el moment que cessés l’activitat de la fàbrica. L’octubre de 2018, la direcció de l’empresa va anunciar la seva intenció de marxar de la Llagosta, però no va ser fins a la primavera de 2019 quan la fàbrica va tancar.

 

Edicions locals