L'oposició demana 'unitat' i 'concreció' per impulsar el pla de reconstrucció

Els grups municipals a l'Ajuntament de la Llagosta han fet balanç del primer any de mandat del PSC

Política

| 08centvint

Els partits que conformen l'oposició a l'Ajuntament de la Llagosta han fet balanç del primer any de mandat del govern socialista amb majoria absoluta, coincidint a ressaltar un aspecte positiu: el pla de reconstrucció social i econòmica que es va aprovar en el darrer ple municipal de forma unànime, per fer front a les conseqüències de la pandèmia de la Covid-19, encara que amb reflexions diverses.

"És un pacte que ens hem sumat tots i ha de servir com a punt de sortida de cara a facilitar la vida dels nostres veïns", exposa Xavier Cols, portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).  Mentre que per la seva banda, Eva Miguel de La Llagosta En Comú + Llagosta (LLEC) demana més concreció: "Nosaltres volíem que es donés un pas més i es digués el què, el com i el quan. Això no ho hem aconseguit", lamenta Miguel qui considera que tot i que el govern ha estat més obert a informar-los durant la pandèmia, "es mulla poc i no fa polítiques valentes". Per la seva banda, des del grup municipal de Ciutadans, Jorge Savanza considera que tenint en compte la situació viscuda, "el govern està treballant bé i comptarà amb tot el nostre suport".

Savanza creu que en aquests moments cal mirar endavant i deixar enrere els últims mesos, tot i que s'hagin fet "coses bones i dolentes". Per aquest motiu demana el suport de tots els partits polítics per treballar de cara a crear ocupació al municipi, "un dels veritables problemes als quals s'haurà d'enfrontar la Llagosta un cop finalitzin els ERTO", exposa el portaveu de Ciutadans.

A banda de la crisi de la Covid-19, des d'ERC també es valora positivament l'impuls dels primers pressupostos participatius, tot i que els hagués agradat que es destinés una partida més elevada; així com el projecte de remodelació de la masia de Can Baqué.

Projectes endèmics

Però tot no són bones crítiques. Des d'ERC lamenten que encara es vagin arrossegant projectes històrics, com la construcció de la nova escola Sagrada Família, el centre de dia i residència de gent gran i el nou ambulatori. Tot i que en aquest últim cas, feliciten al govern per haver fet el primer pas i cedit els terrenys, veuen "poc provable" que el CAP pugui estar en marxa en finalitzar la legislatura. Les crítiques també s'adrecen al servei de l'aigua: "Portem tres anys i mig amb Sorea donant un servei al poble sense contracte. Ja hem fet dues pròrrogues forçoses i tot apunta que anirem a una tercera", alerta Cols qui també demana més diàleg amb els municipis colindants com els de Montcada i Reixac i Sant Fost i la modificació del ROM que permeti que la gent del poble tingui més participació.

Per la seva banda, Eva Miguel de la LLEC + Llagosta, reclama al govern "més transparència". Miguel lamenta la poca confiança dipositada en el seu partit: "Al final, govern i oposició hem de ser un equip. És com si no es refiessin de nosaltres" i critica el retard en presentar el pressupost d'aquest 2020: "Encara no tenim aprovats els comptes i estem al juliol", diu  la portaveu de la LLEC qui reclama  tot i la situació econòmica, que no es deixin de banda grans projectes com la nova estació intermodal de mercaderies. 

Edicions locals