El Consorci i la Fundació Formació i Treball signen un conveni per fomentar la recollida de roba usada

Cada habitant genera de 7 a 10 quilos de residu tèxtil cada any, segons la Unió Europea

Societat

El Consorci i la Fundació Formació i Treball signen un conveni per a la gestió de roba usada a la xarxa de deixalleries
El Consorci i la Fundació Formació i Treball signen un conveni per a la gestió de roba usada a la xarxa de deixalleries | Formació i Treball

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, la societat pública Serveis Ambientals del Vallès Oriental SA, i la Fundació Formació i Treball, han signat un conveni de col·laboració d’un any per fomentar la recollida de roba usada i sabates a la xarxa de deixalleries. Amb aquest conveni es vol facilitar l’accés al mercat laboral a persones en risc d’exclusió social i dignificar l’entrega de productes de primera necessitat a famílies amb escassos recursos econòmics.

La roba i complements tèxtils que es recullin mitjançant els contenidors de Roba Amiga ubicats a les deixalleries es duran a la planta de reciclatge de Formació i Treball, on se'n farà la seva tria segons estat, material i tipologia i es classifica segons el seu destí: reciclatge per a la producció d'altres materials o reutilització per a la venda i entrega social.

La gestió de la roba usada a la xarxa de deixalleries ha permès reduir un terç del volum acumulat en els últims cinc anys, sent el 2019 l'any amb menys quantitat de tones roba (41,88). El 2015 el nombre de tones era de 61,55; però el 2016 va incrementar fins a arribar a les 70,67 tones, un increment que va seguir a l'alça el 2017 arribant a les 74,35 tones, tot i que el 2018, tornava enrere situant-se en les 64,45 tones.

Cada habitant genera de 7 a 10 quilos de residu tèxtil

Segons estimacions de la Unió Europea, cada habitant genera de 7 a 10 quilos de residu tèxtil cada any. Concretament, a Catalunya es generen unes 60.000 tones de residu d’aquest material a l’any, de les quals només entre un 10 i un 20% es recullen i/o reciclen, (unes 10.000 tones). En aquesta línia, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i la Fundació Formació i Treball, participen un any més en la recuperació d’aquest residu potenciant la recollida selectiva de roba mitjançant contenidors ubicats a les 25 deixalleries comarcals.

 

Edicions locals