Picabaralla a Twitter per la commemoració del Dia de l'Orgull LGTBI+ a la Llagosta

El secretari d'afers LGTBI d'ERC al Vallès Oriental i l'alcalde de la Llagosta, els protagonistes

Societat

Picabaralla a twitter per la commemoració del Dia de l'Orgull LGTBI+ a la LLagosta
Picabaralla a twitter per la commemoració del Dia de l'Orgull LGTBI+ a la LLagosta | Ajuntament la Llagosta

L’Ajuntament  de la Llagosta es va sumar aquest diumenge al Dia de l’Orgull LGTBI+ fent onejar dels pals del consistori la bandera irisada i col·locant la pancarta amb el lema La Llagosta Orgullosa del balcó de l'Ajuntament. Tot i que en un primer moment el consistori només havia penjat la pancarta, una decisió que va rebre crítiques des de l'oposició.

Un dels més insistents va ser el secretari d’afers LGTBI d’ERC al Vallès Oriental, el llagostenc Joan Josep Torà qui va reclamar a l'Ajuntament, en diversos tweets, que col·loqués la irisada, tal com ho estaven fent altres ajuntaments arreu de l'Estat.

Una demanda que l'alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, responia amb aquest missatge: "Ara resulta que gràcies als tweets de l'oposició es fan les coses. ¿Egocentrisme o ridícul?", mencionava Sierra després que finalment l'Ajuntament anunciés que penjaria la irisada dels pals de l'edifici consistorial.

La picabaralla a través de les xarxes finalitzava amb el tweet de Torà: "No preparis cafè, prepara coherència política. Si anunciés a l'oposició que no faràs tal cosa i després la fas què esperes? Jo ja he dit el que volia dir, celebro que finalment onegi la irisada i no la pancarta que no fa menció a res ni a ningú".

Adhesió al manifest de la Diputació

Per altra banda, la darrera Junta de Govern Local de la Llagosta va aprovar el manifest elaborat per la Diputació de Barcelona en el qual es manifesta el compromís dels ajuntaments de la província per assolir uns municipis lliures i diversos, respectuosos i oberts davant de la diversitat de les persones, maneres de ser, viure i estimar.

El document recorda que les persones LGTBI també s’han vist afectades per la situació excepcional provocada per la pandèmia de la Covid-19, el confinament ha fet aflorar situacions de rebuig intrafamiliar, d’increment d’angoixa i de soledat entre d’altres. També indica que no es pot deixar de banda que en moments de crisi, malauradament, les persones del col·lectiu se situen en un punt de partida de desequitat.

 

 

Edicions locals