Finalitza la primera fase de rehabilitació de la masia Can Baqué

El consistori no descarta que el calendari de l'obra s'hagi de modificar a conseqüència de la Covid-19

Societat

Finalitza la primera fase de rehabilitació de la masia Can Baqué
Finalitza la primera fase de rehabilitació de la masia Can Baqué | 08centvint

Els últims treballs de rehabilitació previstos per la primera fase de la masia Can Baqué ja han finalitzat. Segons l'Ajuntament de la Llagosta, les darreres tasques han consistit a col·locar en diversos punts de la masia uns elements per evitar que els coloms malmetin l'edifici i el seu entorn.

La rehabilitació, que va començar el mes de juliol de l'any passat, ha estat executada, per RÈCOP Restauracions Arquitectòniques. En aquesta primera fase, l'empresa tarragonina s'ha encarregat de rehabilitar la façana, restaurar la porta d'entrada, netejar i desinfectar l'interior de l'edifici, així com de les demolicions i desmuntatge d'elements de l'obra no aprofitables.

Possible canvi de calendari

Arran de la crisi econòmica derivada de la Covid-19, l’Ajuntament vol estudiar quan durà a terme les següents fases de l'obra. Segons el consistori, la seva posada en marxa dependrà de com quedi l'economia de l'Ajuntament, ja que a causa de la crisi, el govern municipal replantejarà tot el capítol d'inversions i aquests canvis poden afectar de retruc al calendari previst per la reforma de Can Baqué.

"Tot i les incerteses del futur, estem contents perquè en aquesta primera fase s’han fet actuacions importants per garantir que aquesta masia històrica deixi de fer-se malbé", ha dit el regidor d’Urbanisme, Marc Ruiz.

La tercera fase i última del projecte estava prevista pel 2021 i havia de consistir a dotar l'equipament de les instal·lacions i el mobiliari necessari.

La masia de Can Baqué és propietat de l’Ajuntament i va ser declarada Bé Cultural d’Interès Local pel Ple del Consistori l’any 2011.

Edicions locals