L'Ajuntament treballa en un pla de xoc de la Covid-19 amb una partida de 300.000 euros

L'alcalde ha avançat la proposta aquest divendres en una xerrada virtual amb la ciutadania

Societat

L'Ajuntament treballa en un pla de xoc de la Covid-19 amb una partida de 300.000 euros
L'Ajuntament treballa en un pla de xoc de la Covid-19 amb una partida de 300.000 euros

L'Ajuntament de la Llagosta ha començat a treballar en un primer esborrany d'un pla de reconstrucció econòmica i social del municipi per fer front a la crisi de la Covid-19, el qual preveu dotar amb 300.000 euros. El consistori estar acabant de polir els últims serrells d'aquest pla de xoc juntament amb els altres grups polítics, perquè pugui ser aprovat en el pròxim ple.

Segons ha avançat l'alcalde, Óscar Sierra, aquest migdia en una xerrada virtual amb la ciutadania, 100.000 euros anirien destinats a reforçar momentàniament els capítols socials del pressupost i 200.000 euros a la promoció econòmica per ajudar als llagostencs a l'accés al mercat laboral, així com per ajudes al sector del comerç.

"L'ajuntament ajudarà a totes les persones que perdin el seu lloc de treball o tinguin problemes econòmics, ningú es quedarà enrere, aquest ajuntament no abandonarà a ningú", ha manifestat l'alcalde qui també ha tingut paraules de suport pel sector del comerç i de la restauració: "per ells està sent un moment molt dur i des de l'administració pública se'ls ha d'ajudar".

Més espai per terrasses

En aquest sentit, Sierra també ha avançat que el consistori permetrà una ampliació gratuïta de les terrasses als bars i restaurants que ho sol·licitin, els quals podran obrir a partir d'aquest dilluns. Mentre que per als que no tenen terrassa o no disposen d'espai per tenir-la, s'estudiarà l'opció de "retirar zones d'aparcament, si fos necessari per condicionar terrasses", en el cas que ho demanin. Així i tot, ha volgut deixar clar que "cada terrassa de bar que s'ampliï no serà per treure espai als vianants, ni als veïns".

De cara, a aquest cap de setmana, l’alcalde també ha avançat que s’ha acordat ampliar les zones preferents per a vianants. Així, dissabte i diumenge, l’avinguda del Primer de Maig, entre els carrers de Brutau i de l’Estació serà bàsicament per als vianants. Els vehicles només podran accedir-hi per a emergències, per entrar als pàrquings i per fer càrrega i descàrrega.

 

Edicions locals