El Tanatori de Mollet recupera les vetlles als difunts i les cerimònies de comiat amb restriccions

Les persones assistents hauran de portar mascareta i el pas estarà limitat

Societat

El Tanatori de Mollet torna a fer vetlles als difunts i cerimònies de comiat des d'aquest dilluns. Una situació que no es produïa des de feia gairebé dos mesos, tot i que es faran amb restriccions d'aforament i amb mesures d'higiene i seguretat, com ara portar mascareta. 

El tanatori molletà, gestionat per l'empresa de serveis funeraris Monserdà, permetrà la presència de deu persones per sala de vetlla; limitarà l'assistència a les cerimònies de comiat en un terç del seu aforament, és a dir, en 50 persones assegudes; i al cementiri en 15 persones. "Hem adaptat el servei al qual ens demanen les autoritats i celebrem que es pugui tornar a una certa normalitat per dignificar el dol i acompanyar a les famílies en aquestes situacions", explica Marc Santos, gerent de Monserdà.  

Les persones que vagin al tanatori de Mollet hauran de portar mascareta i complir els dos metres de seguretat entre persones. A més, Monserdà ha posat dispensadors de gel desinfectant per a mans. "Són mesures d'obligat compliment que ja avui mateix hem posat en marxa", admet Santos, que afegeix: "s'ha incrementat la ventilació i la freqüència de neteja i desinfecció dels diversos espais del tanatori de les sales i també s'han posat mampares de protecció als despatxos d'atenció al públic". 

D'altra banda, des del tanatori molletà donen ara l'opció de celebrar la cerimònia de comiat de tots aquells difunts que durant les setmanes anteriors no se'ls va poder fer. 

Edicions locals