Gairebé una setantena de famílies llagostenques pendents encara dels dispositius d'educació

Està previst que la setmana que ve es lliuri el material als alumnes

Societat

Un mes després de l'inici del tercer trimestre a les escoles, gairebé una setantena de famílies de la Llagosta encara no disposen del material informàtic i de les connexions necessàries perquè els seus fills puguin seguir les classes telemàticament. En concret  es tracta de 68 famílies amb nens i nenes que cursen educació infantil i primària.

"La situació que ens hem trobat és que a primària han sigut els centres els que han cedit el seu equipament, moltes vegades comprats per ells mateixos", explicava la regidora d'Educació Secundària, Melania Beltrán, durant el ple celebrat el passat 30 d'abril.

Segons l'Ajuntament de la Llagosta, està previst que la setmana que ve entre la Generalitat i les escoles se'ls faciliti material com tauletes i portàtils, a més de les connexions a Internet. Els dispositius encara no s'haurien lliurat perquè han de canviar les configuracions i encara no estarien preparats.  

Una problemàtica similar, estan vivint alguns alumnes de l'INS Marina. Una situació que comença a solucionar-se gràcies a la tasca realitzada des de l'institut que està adaptant els continguts perquè els alumnes els puguin treballar a través dels telèfons mòbils.

En aquest centre, segons apuntava també la regidora d'Educació Secundària, durant l'últim ple celebrat de forma telemàtica, 66 alumnes no haurien pogut seguir les classes amb normalitat a causa de la manca de dispositius o connexions: "Nosaltres hem exigit al departament que faci la seva feina, equipi als nostres alumnes amb aquests ordinadors que són tan necessaris", deia Beltrán.

Segons la regidora, el Departament d'Educació només els hauria ofert 8 equips i "els centres ens van dir que no podien escollir a quins alumnes els entregaven". Amb tot, Melania Beltrán assegurava que l'INS estan en contacte constant amb els alumnes perquè puguin seguir el curs.

Edicions locals