L'HC Vallag i el Joventut, més a prop de la fusió

El nou club s'anomenaria Joventut Vallag La Llagosta

Esports

| 08centvint

L’HC Vallag i el Joventut Handbol han recuperat les converses per intentar la fusió entre les dues entitats, de cara a la temporada 2020-2021. Al març, els dos clubs van decidir ajornar les reunions a causa de la seva impossibilitat per la Covid-19.

Fa unes setmanes, la Federació Catalana d’Handbol va emetre un comunicat donant per finalitzada la temporada 2019-2020 i els dos clubs van reprendre les converses per la fusió. Concretament, s’han reunit telemàticament fins a tres vegades amb l'objectiu de formalitzar la unió de les dues entitats de la localitat llagostenca.

Totes dues entitats coincideixen en considerar necessària la fusió amb l'objectiu d'enfortir la pràctica de l'handbol a la Llagosta. El responsable esportiu de l’HC Vallag, Javier Iglesias, ha admès que “les converses van per bon camí. En breu es podria donar aquesta fusió, però cal tenir paciència”. En aquest sentit, el director esportiu del Joventut Handbol, Xavi Canalejas, ha apuntat que “tot està molt avançat, però encara falten alguns aspectes respecte al primer equip que s’han de resoldre”.

Les converses entre totes dues entitats van començar el mes de febrer. Ja s’han creat diferents comissions de treball per concretar tots els aspectes de la unió dels dos clubs. Els dos clubs, ja han confirmat que el nom de la fusió seria Joventut Vallag La Llagosta.

A Segona i Tercera Catalana

L’HC Vallag i el Joventut Handbol La Llagosta han evitat el descens de la categoria perquè la Federació Catalana d’Handbol va donar per finalitzades les lligues sense descensos. Les dues entitats tenien opcions matemàtiques de salvar-se, però es trobaven en llocs de descens.

Amb la possible fusió, està per veure si es mantindrien els dos equips absoluts. En cas de comptar el nou club amb dos primers equips, la nova entitat tindria un equip a la Segona Catalana i l'altre, a la Tercera Catalana.

L’HC Vallag, que enguany era novell a la Segona Catalana, va complir l'objectiu de la salvació a la Segona Catalana. Pel que fa al Joventut Handbol, era cuer del grup 1 de la Tercera Catalana i va aconseguir una salvació que a la pista es veia complicada per haver patit una temporada irregular.

Edicions locals