José Ramón Vera publica 'Reflexiones II: La venganza'

Es tracta d'un llibre amb 35 reflexions il·lustrades pel també llagostenc Roger Wilson

Cultura

Roger Wilson, a l'esquerra, i José Ramón Vera Torres, a la dreta
Roger Wilson, a l'esquerra, i José Ramón Vera Torres, a la dreta

El llagostenc José Ramón Vera Torres ha tret a la llum el seu quart llibre, Reflexiones II: La venganza. Es tracta de la segona part del que probablement serà una trilogia sobre reflexions que setmanalment ha anat publicant a les xarxes socials. "Va començar com una columna d'opinió a Facebook. Ho vaig utilitzar per no estar oxidat, perquè no tenia gaire temps d'escriure, però es va anar fent una bola de neu", explica l'autor.

Inicialment, els seus escrits anaven acompanyats amb un mem, però a les poques setmanes d'engegar va conèixer l'il·lustrador llagostenc Roger Wilson, qui aviat es va sumar al projecte. Tots dos van quedar per parlar de la primera novel·la de Vera, Autocompasión de un tonto con suerte, i d'aquella conversa va sorgir el tàndem. D'aquesta manera, Roger Wilson il·lustra i caricaturitza l'escriptor (també a si mateix) en uns divertits dibuixos que acompanyen les reflexions i en els quals en alguns casos també hi apareixen elements del municipi de la Llagosta.

Vera defineix el llibre com "35 dosis de pastilletes divertides de 10 minuts per evadir-se", com "un llibre de lavabo" o "ideal per llegir abans d'anar a dormir". L'humor impregna cadascuna de les reflexions del llibre, però l'autor tampoc no amaga que "en l'humor sempre hi ha una crítica darrere".

Ell mateix es considera una persona "diferent" a qui no li agrada gaire ni les festes ni la platja, i tot plegat ho mostra en les seves reflexions, en les quals tracta molts temes que estan a l'ordre del dia. Al setembre toca parlar del retorn a les classes, a la tardor no falta una reflexió sobre Halloween i quan arriba febrer escriu de Sant Valentí. Però també ho fa dels lletjos, de la publicitat o de la felicitat.

"Ni Hitler, ni Cristiano Ronaldo, ni Aznar, ni Toni Cantó, ni Bertín Osborne llegiran el llibre. Vols ser com ells?", diu Vera per promoure la segona part d'Al fin de semana se llega ya reflexionado. El llibre es pot adquirir a Amazon.

Edicions locals