Segon dia amb dificultats a les farmàcies per dispensar les mascaretes

El col·lapse del sistema i les cues es mantenen

Societat

Les farmàcies mantenen les dificultats informàtiques per dispensar les mascaretes proporcionades pel Govern als ciutadans contra la Covid-19, tot i estar en el segon dia de repartiment. També les cues continuen sent freqüents a les entrades dels establiments.

"Fa dos dies que estem igual. El sistema està caient i no podem atendre els nostres clients amb el servei que estem acostumats a donar", explica el propietari de la farmàcia Moreno de Montornès, Agustín Moreno.

Per tal de poder dispensar les mascaretes, des de la farmàcia Moreno han ideat un mètode per poder entrar en el sistema les hores que la farmàcia està tancada i en les quals el sistema no està col·lapsat: "Demanem a la gent que ens deixi la targeta sanitària i quan el sistema està operatiu hi entrem i així les poden passar a recollir més tard", ha explicat Moreno.

Una situació de col·lapse que comparteix, la Yasmine, tècnica de la farmàcia Tugas de Mollet: "Des de primera hora que hem tingut cues per recollir la mascareta, però el sistema ha començat a fallar cap allà a les 10 h", explica la tècnica i demana que la gent doni prioritat a les persones que ho necessitin. "Hi ha mascaretes, no es quedaran sense", aclareix.

Amb tot, segons el titular de la farmàcia Moreno, tot i que s'han format cues a l'entrada de l'establiment, no són exagerades, en part gràcies a la pluja que està caient.

També a la farmàcia Maribel Iglesias de Sant Fost, s'han trobat amb les mateixes dificultats: "Els problemes els vam tenir sobretot ahir i aquest matí, aquesta tarda sembla que el sistema funciona millor", assegura el farmacèutic Ivan Botellas, el qual assegura haver-se trobat amb alguns clients que havien entès malament la informació. "Hi ha gent que donava per entès que aquesta setmana podria aconseguir dues mascaretes".

Cada farmàcia va rebre 450 mascaretes, i fins aquest dimarts ja n'havien repartit més de la meitat. Els farmacèutics estan pendents ara del preu de les mascaretes que ha de marcar el govern. "Tenim una comanda de mascaretes fetes des de fa un mes que no sabem a quant l'haurem de vendre i si es tindrà en compte el preu de cost que ens ha suposat", explica Botellas amb preocupació.

Dos mesos sense parar

El col·lapse d'aquests dies no ha estat l'únic que han viscut les farmàcies durant l'estat d'alarma. Des que es va conèixer el primer cas de coronavirus a l'estat, el passat mes de febrer, l'afluència de clients a aquests establiments ha incrementat. "Fa dos mesos que no parem, sobretot els matins que és quan la gent aprofita per sortir de casa per anar a comprar", diu el farmacèutic de la farmàcia Maribel Iglesias.

Un dels productes amb més demanda des de l'inici ha estat les mascaretes: "al principi  ens va costar molt aconseguir mascaretes, hi havia molta demanda i els preus eren molt elevats", segons explica la tècnica de la farmàcia Tugas.

A banda de les mascaretes, els gels desinfectants, l'alcohol, els termòmetres i els guants són els altres productes més venuts a les farmàcies. Tot i que són els guants, segons comenta Botellas, els que aquests últims dies "ens està costant més trobar".

 

 

 

Edicions locals