Els trens mantenen la tendència a la baixa en el nombre de viatgers d'un dia laborable

La màxima ocupació a la línia Barcelona-Vallès aquesta setmana ha sigut del 23%

Societat

Coincidint amb l’aixecament de les restriccions de mobilitat en què només es permetia l’activitat dels sectors essencials, el servei d’FGC ha mantingut aquesta setmana la tendència a la baixa en el nombre de viatgers d’un dia laborable, amb una mitjana diària de 23.700 validacions, un 93% menys que les validacions de la mateixa setmana de l’any 2019.

Aquesta xifra és fins i tot inferior a la de les setmanes prèvies a aquesta restricció. D’aquesta manera, la tornada de molts treballadors a la feina s’ha produït sense aglomeracions a la xarxa d’FGC, que ha pogut garantir en tot moment que els trens no estiguessin ocupats més d’un terç de la seva capacitat, tal com s’indica a la resolució del Govern del 13 de març per la qual s'adopten mesures complementàries per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2.

Imatge

Pel que fa al comportament de la demanda aquesta setmana respecte a les anteriors, s’observa un descens de validacions d’un 29,4% respecte a la setmana del 16 de març i d’un 2,6% respecte a la setmana del 23 de març. Comparat amb les dues setmanes de restricció de la mobilitat laboral, hi ha hagut un augment de l’entorn del 42%.
 
Pel que fa a l’ocupació dels trens, l’oferta actual ha permès que en tot moment s’hagi situat per sota del 33% que indiquen les autoritats per tal de poder garantir la distància mínima entre persones. La màxima ocupació a la línia Barcelona-Vallès aquesta setmana ha sigut del 23%.
 
L’oferta a FGC és actualment del 60% del servei habitual en dia feiner durant les hores punta (de 6h a 9h) i del 40% la resta de la jornada. Pel que fa al cap de setmana, a la línia Barcelona-Vallès circularà 1 tren/hora-sentit a les línies S1, S2 i L6, i 4 trens/hora-sentit a la línia L7 entre Gràcia i Av. Tibidabo.

Els horaris concrets es poden consultar a les vitrines informatives de les estacions, al web fgc.cat, a l’app d’FGC o trucant al telèfon d’informació 012.

Mesures higièniques per prevenir la propagació del virus

Continuen vigents les mesures higièniques que FGC ha anat prenent des de l’inici d’aquesta pandèmia, seguint el que estableix en el seu Pla de contingència per minimitzar el risc d’infecció entre les persones usuàries i el personal de la companyia. 

Entre aquestes mesures en destaquen la neteja a fons amb productes desinfectants i viricides en tots els espais de les estacions en què hi pot haver moviment de clients i poden tocar el mobiliari de l’estació, així com la desinfecció diària de tots els elements de l’interior dels trens i del mobiliari de les estacions.

Edicions locals