La Llagosta i Santa Perpètua unides per la confecció de mascaretes i bates

La xarxa de voluntaris fa una crida a aconseguir vetes per poder seguir treballant

Societat

La Llagosta i Santa Perpètua unides per la confecció de mascaretes i bates
La Llagosta i Santa Perpètua unides per la confecció de mascaretes i bates

L'establiment de la Llagosta, Tapicería Toldos Liébana va ser el primer del municipi en confeccionar bates i mascaretes per l'Hospital de Granollers després de conèixer, a través d'un familiar, que el material escassejava al centre hospitalari. A la iniciativa s'hi van sumar poc després dos establiments més, La Costurera i El taller de Ideo. Ara ja són un centenar els voluntaris que col·laboren en confeccionar i transportar aquest material de protecció pel coronavirus, entre ells una seixantena de llagostencs i una quarantena de veïns de Santa Perpètua de Mogoda.

"Estan contactant amb nosaltres gent de residències i serveis de neteja. És molt forta la necessitat que hi ha", explica Antonia Guevara, de l'establiment Foto Estudio Damian, qui s'encarrega de la coordinació dels grups de difusió de la xarxa de voluntaris. "Alguns reben el material plorant", afirma Guevara. 

I és que des de la setmana passada, aquest grup de voluntaris diu no haver parat: "Ens llevem a les 8 h i ja ens hi posem, hi ha dies que no dinem fins a les 18 h de la tarda i arriba la nit i encara estem treballant", explica el José Ortiz, propietari de la tapisseria. De moment ja han fabricat més de 2.000 mascaretes i bates. La majoria, confeccionades amb material propi i també cedit. Precisament aquest dilluns, la bugaderia Novatex de Rubí els feia entrega de 100 quilos de tela amb els que esperen poder confeccionar 7.000 mascaretes més.

Falten vetes i plàstic

Tot i l'extensa xarxa de col·laboradors, la prioritat, segons explica el José, és poder aconseguir material "plàstic per fer bates i vetes per lligar les mascaretes, estem molt escassos", afirma. Una tasca amb la qual esperen poder comptar, en els pròxims dies, amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Llagosta.

I és que a banda de col·laborar amb l'hospital de Granollers, la xarxa de voluntaris també es planteja poder confeccionar material de seguretat per la Policia Local, Protecció Civil i altres professionals que ho puguin necessitar. "No pararem mentre duri la pandèmia", conclou José.

Edicions locals