L'HC Vallag i el Joventut Handbol treballen per fusionar-se en un sol club

La nova entitat s'anomenaria Joventut Vallag La Llagosta

Esports

L'HC Vallag i el Joventut Handbol treballen per fusionar-se en un sol club
L'HC Vallag i el Joventut Handbol treballen per fusionar-se en un sol club | 08centvint

Representants del Joventut Handbol la Llagosta i l'HC Vallag han iniciat converses per fusionar-se en un sol club d'handbol de cara la temporada 2020-2021. L'apropament entre els dos clubs va començar al gener i des de fa un mes es reuneixen setmanalment per concretar aspectes de la fusió. El nou club s'anomenaria Joventut Vallag La Llagosta.

Els dos clubs veuen amb bons ulls la fusió perquè permetria completar l'estructura masculina d'handbol i intentar enfortir la femenina. "Molta gent ho deia. És una cosa que cal i fa falta que estiri endavant. Mantenir dos clubs en un poble tan petit no tenia gaire sentit últimament", admet el responsable esportiu del Joventut Handbol, Xavier Canalejas, que afegeix: "si tot ens unim i fem força farem un club d'handbol potent al nostre poble, que sempre ha estat un esport important".

Les dues entitats porten gairebé una dècada coexistint i l'objectiu és ser més competitius. "Mirant de cara la pròxima temporada, vèiem que tindríem equips incomplets i preguntant a responsables del Joventut Handbol, es trobaven en una situació similar. Llavors creiem que la fusió és un fet que havia de passar", assegura el coordinador del Vallag, Javier Iglesias.

La previsió per a la pròxima temporada és comptar amb una desena d'equips d'handbol base i està per veure quins equips sèniors hi haurà perquè enguany l'absolut masculí del Vallag milita a la Segona Catalana i el del joventut Handbol, a la Tercera Catalana. "Veurem si tenim un o dos. És possible que vinguin nois que hagin marxat i podem fer dos sèniors competitius", adverteix Canalejas. "Cadascú per la seva part ha anat aconseguint resultats, però si tots anem en la mateixa direcció, creiem que tot anirà molt millor", diu Iglesias.

Edicions locals