La Llagosta aprova una declaració institucional per fer front a l'emergència climàtica

Amb l'objectiu de generar canvis reals, el full de ruta del consistori preveu seguir l'agenda 2030 marcada per l'ONU

Política

La Llagosta aprova una declaració institucional per fer front a l'emergència climàtica
La Llagosta aprova una declaració institucional per fer front a l'emergència climàtica

La declaració institucional davant l'emergència climàtica es va aprovar durant la sessió plenària de dijous passat. Entre altres mesures, el consistori preveu instal·lar, plaques fotovoltaiques als edificis municipals per millorar-ne l'eficiència energètica, així com recolzar el canvi cap a mitjans de transport més sostenibles i menys contaminants.
 

"Aquest equip de govern està compromès en assolir els objectius marcats per l'agenda 2030 i més concretament, l'objectiu de combatre el canvi climàtic i els seus efectes", anunciava la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Isabel María Rodríguez, durant la declaració institucional.

Una agenda que es fixa reduir en un 40% les emissions de gasos amb efecte hivernacle amb relació a les emissions del 2005, així com incrementar un 27% l'eficiència energètica i l'ús d'energies renovables.

En relació amb aquesta declaració, des de l'Ajuntament de la Llagosta es plantegen "treballar de manera transversal per implantar els objectius i fer de la transició energètica i ecològica una prioritat", afegia la regidora de Medi Ambient durant el ple.

Entre les mesures proposades pel consistori en aquest mandat es troben millorar l'eficiència energètica de les instal·lacions municipals utilitzant plaques fotovoltaiques, incrementar punts de càrrega dels vehicles elèctrics, fomentar els canvis d'hàbits en la població per aconseguir un major estalvi energètic en les llars, reforçar la comunicació i l'educació ambiental i donar suport el canvi cap a mitjans de transport més sostenibles i menys contaminants.

"No hem d'oblidar que una de les grans dificultats està que els efectes no es veuen a l'instant, sinó més a llarg termini i a escala global", va recordar la regidora de Medi Ambient.

Per la seva banda, l'alcalde, Óscar Sierra, es felicitava de la iniciativa i agraïa a tots els partits polítics el seu suport: "Tenim la intenció d'intentar potenciar totes aquelles mesures que frenin el canvi climàtic. Gràcies a tots per fer-les possibles".

Des d'ERC, Xavier Cols tot i estar "content d'aprovar la declaració" feia aquesta advertència: "Al Vallès Oriental tenim un suspens en reciclatge. Ens hem de posar les piles per arribar a reciclar cada vegada més".

Per la seva banda, la regidora de la LLEC, Eva Miguel, feia de nou aquesta petició: "Hem de treure un compromís des d'aquí. Estem en un ple i tenim gots de plàstic. Acabem de passar una festa major i no hi ha gots reciclables. Els hi poso deures als regidors de cultura i joventut a veure si a la comissió de festes sorgeix tenir un got reutilitzable i evitem els plàstics".

Des d'alcaldia es prenia nota de la mesura, afirmant que ja s'està treballant en el canvi: "És l'últim dia. Ja ens podem acomiadar dels gots de plàstic. Estem estudiant si posar gots reciclats o que cadascú porti el seu". Una substitució que preveuen que sigui un fet en el pròxim ple.

Edicions locals