Els veïns afectats per l'esfondrament de diumenge continuen desallotjats

L'informe dels serveis tècnics de l'Ajuntament recomana enderrocar el sostre que va caure

Societat

Els veïns afectats per l'esfondrament de diumenge continuen desallotjats
Els veïns afectats per l'esfondrament de diumenge continuen desallotjats | J.L. Rodríguez

Les tres famílies que van haver de ser desallotjades diumenge després que s’esfondrés una part del sostre d’un habitatge situat al número 13 del carrer de Sant Josep de la Llagosta encara no podran tornar a casa. Els tècnics volen esperar que s'enderroqui el sostre caigut, per prevenir nous incidents.

L'esfondrament es va produir al sostre del menjador durant la matinada de diumenge, mentre els quatre ocupants de l'habitatge estaven dormint. Dues dotacions dels Bombers de la Generalitat, la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i una ambulància es van apropar al lloc dels fets.

Com a mesura preventiva, els cossos de seguretat van decidir desallotjar els veïns de la casa on s'havia produït el sinistre i també les del seu costat, els números 9-11 i 15 del carrer de Sant Josep. El recinte, a més a més, va quedar precintat. Tot i l'ensurt, no hi va haver cap ferit.

Les quatre persones que residien a l’habitatge més afectat van poder ser reallotjades amb uns familiars i també la dona que vivia sola al número 15. Pel que fa al veí del número 9-11, la primera nit va dormir en un hotel, ja que no va localitzar cap conegut.

Per tal d'avaluar el succés, els Serveis Tècnics de l’Ajuntament de la Llagosta van fer diumenge al matí una inspecció. Segons fonts del consistori, tant l'estructura de l'habitatge esfondrat com el del costat, el número 15, estarien en mal estat.

Informe tècnic

Segons aquest informe, el mal estat de les bigues (els habitatges faria uns 100 anys que estarien construïts) i el fort aiguat que va caure a la Llagosta dissabte podrien haver estat les causes de l'esfondrament. Per aquest motiu, de moment, els veïns no podrien tornar a casa seva.

Qui sí que ho podria fer és la veïna de l'habitatge més allunyat del sinistre, el número 15. Però els tècnics han aconsellat que fins que no s'enderroqui el sostre del número 13, per prevenció, no accedeixi a casa seva. Segons l'alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, està previst que l'enderroc del sostre caigut es pugui fer aquesta mateixa setmana.

Mentrestant, els serveis socials s'estarien fent càrrec de l'atenció dels veïns del número 13, els quals hauran de buscar un nou lloc per viure mentre no quedi reparat i reforçat el sostre. Pel que fa a la reforma de l'habitatge hauran de ser les asseguradores respectives qui se'n facin càrrec.

Casos semblants

Aquest és el segon desallotjament que viu la Llagosta aquest any. El primer va tenir lloc la nit de Reis a causa de l'incendi que es va declarar en un bloc de pisos de 10 plantes a la plaça de Catalunya, número 5 i en el qual moria una dona. En aquella ocasió els veïns van haver de ser reallotjats en un hotel. L'Ajuntament va fer-se càrrec del cost de la primera nit i després ho van fer les asseguradores dels afectats.

Edicions locals