Escorcoll d'un habitatge a Bartomeu Robert en l'operatiu de la Guàrdia Civil contra independentistes

La Guàrdia Civil manté tallat el carrer i un tram del carrer del Sol

Societat

Escorcoll d'un habitatge a Bartomeu Robert en l'operatiu de la Guàrdia Civil contra independentistes
Escorcoll d'un habitatge a Bartomeu Robert en l'operatiu de la Guàrdia Civil contra independentistes

Mollet del Vallès

L'operatiu de la Guàrdia Civil contra el col·lectiu independentista ha portat a l'escorcoll d'un habitatge al carrer Bartomeu Robert. A hores d'ara, ni la Guàrdia Civil ni el ministeri de l'Interior confirmen que hi hagi hagut cap detenció a Mollet.

A hores d'ara, membres de la Guàrdia Civil han tallat tant el carrer Bartomeu Robert des del carrer Tajo fins al carrer del Sol, que també tindria un tram tallat, en un operatiu que ha començat aquest matí en el marc d'una investigació dirigida pel titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional.

Segons una nota informativa de la Guàrdia Civil, en l'operatiu s'ha detingut a 9 persones relacionades amb moviments independentistes catalans, membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR), que "podrien estar preparats per dur a terme accions violentes". Fonts de l'Audiència Nacional han detallat que els detinguts són membres dels CDR i se'ls investiga des de fa més d'un any per un delicte de terrorisme.

Segons la Guàrdia Civil, durant els registres, "s'ha confiscat abundant documentació i material informàtic per al seu estudi i anàlisi. A més, s'ha localitzat abundant material i substàncies, considerades precursors per a la confecció d'explosius, susceptibles (a espera de confirmació pels especialistes) de ser emprades en la fabricació d'artefactes", apunta la Guàrdia Civil.

La investigació es troba sota secret de sumari i l'operació continua oberta i no es descarten la pràctica de noves detencions.

En declaracions a RNE, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, no ha descartat més detencions i més registres de la Guàrdia Civil. El ministre ha afegit que són detencions similars a les del juliol passat a membres de col·lectius independentistes com Arran i SEPC.

Edicions locals