CiU denuncia la "manca d'inversió" del Tripartit al Vallès Oriental

El diputat paretà, Jordi Turull, fa balanç de l'última legislatura

Política

CiU considera que els governs tripartits a la Generalitat han suposat "l'oblit inversor cap al Vallès Oriental". Així ho ha denunciat el diputat paretà de CiU, Jordi Turull, en una roda de premsa en què ha fet balanç de l'última legislatura a Catalunya.

Segons Turull, en el darrer pressupost del Tripartit el Vallès Oriental té una consignació pressupostària prevista inferior a la inversió liquidada l’any 2003 amb un govern de CIU. El diputat afirma que "tot i l’increment dels pressupostos de la Generalitat, que en 7 anys s’han més que duplicat , a la comarca es destinaran menys diners que ara fa set anys". Turull posava números sobre la taula i afirmava que el 2003, l'import per obra liquidada a la comarca va ser de 94,8 milions d'euros i el 2010, l'aportació és de 91,7 milions. A més, afirma que dels set pressupostos dels governs tripartits només tres (2004, 2007 i 2008) han superat la xifra invertida per CiU l'any 2003.
"El Vallès Oriental és una comarca en constant creixement i amb noves necessitats en matèria d’equipaments, especialment educatius, sanitaris. Per la nostra situació i per la pressió de la mobilitat que comporta, això requeriria d’una política decidida en matèria d’ infraestructures viàries. Malgrat aquestes necessitats, la tendència del tripartit és anar reduint la inversió, fet que comporta un greu ofec i una saturació i pèrdua de qualitat de molts serveis", assegura Turull.
El diputat també ha fet balanç de la tasca del grup parlamentari de CiU, que en la darrera legislatura ha fet 65 propostes de de resolució específiques sobre la comarca; 375 preguntes; i 97 esmenes als pressupostos sobre actuacions al Vallès Oriental.

Edicions locals