Els actes culturals centren la Diada a la Llagosta

Divereses entitats locals han organitzat actes per celebrar l'11 de Setembre al municipi

Política

Acte institucional a l'Ajuntament de la Llagosta
Acte institucional a l'Ajuntament de la Llagosta

Un centenar de persones s'han reunit aquest migdia davant de l'Ajuntament de la Llagosta en l'acte institucional organitzat en motiu de la celebració de la Diada. Una jornada que des del consistori s'ha volgut organitzar comptant amb la participació de la diversitat d'entitats culturals del municipi. 

La Diada ha començat a la LLagosta passada per aigua, obligant a posposar a la tarda un dels primers actes del dia, la cercavila gegant. Tot i aquest inici truncat, el sol que ha sortit després, ha permès que l'acte institucional previst per les 12 del migdia es pogués celebrar.

Un centenar de persones s'han aplegat davant les portes de l'Ajuntament per acompanyar la tradicional hissada de la senyera amb la música del cant dels segadors. Un acte institucional presidit pels membres del govern (PSC), la representant de la LLEC i els regidors d'ERC al consistori alçant amb les mans una pancarta recordant els presos i els exiliats. L'acte ha finalitzat amb un aplaudiment general i el clam d'una part dels assistents demanant: "Llibertat presos polítics".

L'hissada de la senyera ha comptat també amb algunes absències, com la ja anunciada del regidor de Ciutadans, Jorge Sabanza i la del regidor d'esports, Antonio Garcia Robledo, concentrat amb el seu nou equip.

A banda d'aquest acte institucional, l'Ajuntament de la Llagosta ha volgut celebrar la Diada fent una aposta per la cultura: "A la Diada de la Llagosta hi participen les entitats culturals del municipi, perquè creiem que una de les millors maneres d'entendre Catalunya és un lloc de trobada entre totes les cultures i que ningú ens vulgui dividir", deia l'alcalde socialista en declaracions al diari Som, qui afegia: "Des de l'Ajuntament seguirem apostant sempre per una Diada on tots i totes en poguem sentir representats".

La Diada a la Llagosta compta durant tot el dia amb activitats. A les 12 h, ha tingut lloc l'animació infantil gegant a la plaça d’Antoni Baqué a càrrec de Landry El Rumbero, organitzada per la Colla Gegantera. El Centre Cultural ha acollit a les 14 h l’Homenatge a la gent gran, organitzat per la Casa de Andalucía. Finalment, la cercavila gegant tindrà lloc a les 16.30 h i a les 18 h, el grup de Ball de Gitanes de la Llagosta muntarà el tradicional homenatge a Catalunya.

 


 

 

Edicions locals