Óscar Sierra renuncia al sou d'alcalde i cobrarà de la Diputació

va ser nomenat diputat delegat de Comerç i diputat adjunt del Servei Intern en el ple de cartipàs

Política

Óscar Sierra a la Diputació de Barcelona
Óscar Sierra a la Diputació de Barcelona

El passat 11 de juliol Óscar Sierra va prendre possessió de l'acte de diputat de la Diputació de Barcelona. Es convertia així en l'únic alcalde baixvallesà a l'ens supramunicipal

Dues setmanes després, el passat dimarts, Sierra va ser nomenat diputat delegat de Comerç de la Diputació, un càrrec que depèn de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç i està dirigida per Eva Menor, l'alcaldessa de Badia del Vallès del PSC. Així mateix, l'alcalde llagostenc també va convertir-se en diputat adjunt de Serveis Interns, una responsabilitat que s'engloba a l'Àrea de Recursos Humans, Hisenda i Serveis Interns, dirigida per Rubén Guijarro, regidor del PSC a l'Ajuntament de Badalona.

La incompatibilitat de rebre retribució salarial de l'Ajuntament i de la Diputació ha que que Óscar Sierra hagi anunciat que  renuncia al sou d'alcalde de la Llagosta. El mateix alcalde ha assenyalat a aquest diari que el seu sou com alcalde "passarà a la Llagosta i això afavorirà als veïns i veïnes del poble".

En el ple de retribucions del poble va quedar establert que Sierra percebria 50.199 euros anuals bruts en 14 pagues per la seva tasca com alcalde.

Així mateix el polític socialista afirma que l'òrgan supramunicipal "funciona molt bé perquè és un lloc de solidaritat cap als municipis petits i mitjans". L'alcalde reconeix que la Diputació ha estat rellevant per a la reforma de Can Baqué i per a la millora de l'eficiència energètica del CEM el Turó. Sierra afegeix que la seva prioritat són els veïns llagostencs, però "hi ha una manera d'ajudar-los a la vegada que ajudo els veïns dels 311 municipis que conformen la Diputació".

La Diputació de Barcelona té 51 diputats que són o bé regidors o bé alcaldes escollits a través de les eleccions municipals. Aquest sistema d'elecció es coneix amb el nom d'elecció indirecta, perquè els ciutadans no trien directament els diputats. Són els partits els que trien els regidors de cada municipi que ocuparan un lloc de diputat. "La Diputació de Barcelona és una institució que actua directament prestant serveis i, sobretot, en cooperació amb els ajuntaments donant-los suport tècnic, econòmic i tecnològic als perquè puguin prestar serveis locals de qualitat", afirma l'Ajuntament de la Llagosta. Actualment aquest ens està governat pels socialistes després d'arribar a un pacte amb Junts per Catalunya.

Edicions locals