L'actor i humorista canari Salva Reina, pregoner de la festa major de la Llagosta

L'Ajuntament dóna a conèixer les activitats de la festa major de la Llagosta que es celebra entre el 7 i el 9 de setembre

Cultura

Salva Reina
Salva Reina | @salvareinachuki

La Llagosta

Quan encara queda més d'un mes perquè la festa major arribi al poble, l'Ajuntament ja ha donat a conèixer la programació d'activitats que s'iniciaran el 6 de setembre així com el nom del pregoner d'enguany.

Serà l'actor i monologuista Salva Reina qui s'encarregarà d'obrir la festa des del balcó de l'Ajuntament el 6 de setembre. L'artista canari, també conegut com a Chucki, participar a Zapeando o per la seva actuació a Allí Abajo, donarà el toc d'inici amb un monòleg carregat d'humor.

La festa acabarà el 9 de setembre amb els focs artificials i, tal com va començar, ho farà amb humor. En aquest cas serà l'humorista Manolo Sarria qui a l'escenari del carrer de l'Estació, farà riure al poble.

Divendres dia 6

Després que la Llagosta esculli la Pubilleta i l'Hereu de 2019 hi haurà la Cercavila i el pregó. L'Associació Lotokotó, que celebra el seu desè aniversari, oferirà una actuació especial i després amenitzarà el Corre-tasques.

La nit acabarà amb un primer ball de nit al carrer de l'Estació amb l'orquestra Parfils.

Així mateix, la Markesina del Parc Popular acollirà la Killing The Summer, mentre que, a l'Espai de Concerts del Centre Cultural, actuarà el grup Versión Imposible i després VIPS muntarà una discoteca.

Dissabte dia 7

El dissabte es llevarà competitiu amb el torneig de futbolí de la Peña Madridista i el de dòmino de l'Entidad Dominó de La Llagosta. També serà el dia 7 quan els Saltats i els Volats es vegin per primer cop les cares en la primera prova de festa major que els enfrontarà.

A més serà un dia per als infants que podran participar en els jocs de Protecció Civil i podran gaudir d'un espectacle a la plaça d'Antoni Baqué.

A la plaça de la Concòrdia, hi haurà una sessió de pilates oberta tota mena de públic, i al Parc Popular es durà a terme una paella gegant. També, es farà una exhibició de ball en línia, el festival de La Room, el Correfoc i un concert rociero a càrrec de Malandar.

La segona nit el ball del carrer de l'Estació estarà amenitzat per l'orquestra Tropikana i es podrà viure la Sangriada. A l'Espai de Concerts se celebrarà la Retro Party, organitzada per VIPS amb els DJ Frank Trax i Julio Posadas. Finalment, a la Markesina del Parc Popular actuaran grups locals.

Diumenge dia 8

La Peña Madridista muntarà per diumenge un torneig de dòmino. A més a més La Murga organitzarà la Diada infantil amb inflables i tallers i a la tarda, l'Esplai Dijoc celebrarà un taller, un berenar i un concurs de futbolí.

A la plaça d'Antoni Baqué, hi haurà un ball organitzat pel Casal d'Avis. La Murga portarà a terme una nova edició del concurs de truites i, al passeig de l'avinguda de l'Onze de Setembre, hi haurà un cabaret de circ. La Llagosta Club de Ball protagonitzarà una exhibició de ball de saló.

Serà el diumenge quan en el marc de les Jornades Internacionals Folklòriques actui al poble el ballet folklòric Krujevà.

Per últim, els Saltats i els Volats competiran en la prova Esta cara me suena i la nit acabarà amb el ball de nit que comptarà amb l'actuació de l'orquestra Aquarium i, a l'Espai de Concerts del Centre Cultural, pujarà a l'escenari el grup tribut Smoking Stones.

Dilluns dia 9

La festa major es començarà a acomiadar amb animació i festa de l'escuma. Al migdia, també se celebrarà la Murga tapa i a la tarda, Maricel cantarà boleros al carrer de l'Estació. Els Saltats i els Volats competiran en la darrera prova i la plaça d'Antoni Baqué acollirà una sessió d'havaneres i rom cremat. Els dos darrers actes seran el castell de focs artificials i l'espectacle de fi de festa amb l'actuació de Manolo Sarria.

Edicions locals