Tot a punt a la Llagosta per al 14è festival de guitarres

Organitza l'entitat de promoció del flamenc, Unión La Flamenca

Cultura

Festival de Guitarra la Llagosta
Festival de Guitarra la Llagosta

La Llagosta

Les entrades pel 14è Festival de guitarres de la Llagosta ja s'han esgotat. Aquest fet mostra la bona salut i rebuda que té aquest esdeveniment que sota l'epígraf de La Guitarra y el Pueblo ja és tot un clàssic al poble.

La cita serà aquest dissabte al Centre Cultural de la Llagosta a la plaça Alcalde Sisó Pons a partir de les 20.30 h. L'esdeveniment s'emmarca dins les activitats del Viu l'estiu de la Llagosta. Organitzat per la Unión Musical La Flamenca, es tracta d'un recital de guitarra protagonitzat pels alumnes de guitarra del mestre Paco Garfia conjuntament amb altres artistes del món del flamenc. Garfia és un conegut músic que el passat diumenge va rebre el premi al guitarrista de l'any organitzat per 11 penyes flamenques catalanes a través de l'entitat de flamencologia de Terrassa.

Aquest esdeveniment compta amb la col·laboració de l'Ajuntament, MediaClip, FECAC, Casa Sevilla i Fundación Aura Seguros.

Promocionar el flamenc

L'any 2013 va néixer l'entitat Unión Musical La Flamenca. El col·lectiu tenia com a objectiu promocionar la guitarra flamenca en particular i el flamenc en general. L'entitat va ser promoguda pels propietaris de la botiga Mundo Flamenco situada al local 24 del carrer de Pablo Picasso. "La Flamenca vol impulsar l'estudi del flamenc i la col·laboració amb altres entitats, tant locals com d'altres poblacions", era el lema de l'entitat que es dedicava a activitats com classes de solfeig, compàs, acompanyament al cante, conferències i petites actuacions musicals. La Unión va néixer amb 25 socis i la seva presidenta era Puri Feria.

Escalfant cordes

El passat dissabte els amants de les guitarres flamenques ja van poder fer un petit tast de cara el festival. Va ser al parc Popular amb un acte previ organitzat per la Unión La Flamenca en què es van poder escoltar bulerias, tanguillos o tarantos.

Edicions locals