Insatisfacció a la Llagosta pel baix aforament de la piscina municipal

L'ajuntament assenyala que està mirant com millorar la situació

Societat

CEM el Turó
CEM el Turó

La setmana passada els termòmetres es situaven vora els 40 graus a la Llagosta i amb l'arribada de les altes temperatures la piscina descoberta del Complex Esportiu El Turó de la Llagosta tornava a ser centre de crítiques i debats per part del veïnat.

Diverses han les veus que a través de les xarxes socials han carregat durament pel que consideren un equipament insuficient per una població de més de 13.000 habitants. La piscina exterior del CEM té aforament per a menys de 300 persones i segons denuncien alguns habitants del poble, a vegades no es pot accedir al complex ni éssent abonat durant tot l'any del Turó ni havent adquirit l'abonament d'estiu per a la piscina.

El debat que es repeteix any rere any també ha tingut el seu espai en la campanya política de les darreres eleccions municipals. En les seves cinc propostes estrella per ser escollits alcaldes, dos dels vuit candidats parlaven de construir una nova i millor piscina municipal. Eren Jorge Sabanza de Ciutadans i Toni Cubel de La Llagosta en Comú.

Comparativa de preus

La de l'aforament no és l'única crítica que es fa de la piscina. Alguns veïns denuncien que els preus pels serveis que s'ofereix són abusius i assenyalen que en els municipis propers l'entrada a la piscina és més barata i les piscines millors.

És cert que les piscines de les poblacions properes són més baixos? Resulta complicat respondre afirmativament, ja que les tarifes per entrar als equipaments d'aquest tipus són molt variades. Amb tot, prenent com a referència les entrades individual d'adult i els abonaments mensuals, la de la Llagosta no és la piscina més cara. Un adult ha de pagar 6,15 euros per una entrada d'un dia al poble mentre que a Mollet el preu d'aquest tipus de passi es situa en els 5,10 euros si és dia feiner i en els 6,65 si es tracta de cap de setmana. A Montcada el preu és de 6,50 euros i a Santa Perpètua el preu, molt més competitiu, es situa en els 3,80 euros en dies feiners i en els 4,70  dissabtes i diumenges.

Pel que fa a l'abonament mensual, a la Llagosta és de 39,14 euros. A Montcada i a Santa Perpètua el preu per tenir accés a la piscina de meitats de juny a meitats de setembre és de 60 i 57,90 euros respectivament. A Mollet cal pagar 45,90 euros per tenir 10 accessos.

L' Ajuntament respon

"Som conscients que s’ha de millorar la piscina d’estiu i ja s'està mirant com fer-ho, amb les limitacions que tenim d’espai", afirmen des del consistori. Tanmateix assenyalen que el preu de l'entrada a la piscina dóna accès a tota la zona d’aigües i afegeixen que hi ha molts tipus d'abonaments.

Edicions locals