Les retribucions al ple beneficiaran els regidors per sobre els grups

Des de la Llagosta en Comú afirmen que les remuneracions beneficien els regidors i no els partits

Política

Ple de Cartipàs
Ple de Cartipàs

El dijous de la setmana passada el ple de la Llagosta va aprovar, entre altres, les remuneracions que percebran els regidors durant el mandat. El punt, que va ser el més polèmic de la sessió, va acabar aprovat amb els vots favorables dels 13 regidors del PSC, amb les abstencions d'ERC i Ciutadans i amb el vot en contra de La Llagosta en Comú.

Segons les crítiques d'Eva Miguel del grup integrat per ICV, les noves assignacions beneficien els regidors per sobre dels grups i això clarament juga a favor del PSC que té 13 representants al ple de la Llagosta. Conchi Jiménez del PSC, va assenyalar que les remuneracions "volen beneficiar les persones que es dediquen a la política". Jorge Sabanza de Ciutadans va explicar que el seu grup no disposava de suficient informació per poder votar a favor de les noves retribucions.

Quan cobraran els regidors?

En el ple es va anunciar que tres serien els polítics amb dedicació a l'Ajuntament: l'Alcalde Óscar Sierra, el regidor Jordi Jiménez i la regidora Antonia Illescas.

Sierra percebrà un sou de 50.199 euros anuals bruts en 14 pagues. Això suposa un increment de 3.113 euros amb respecte el sou que li va assignar el ple del consistori el 2015. Segons informa l'Ajuntament, aquest increment no ha estat de cop sino que s'ha produït de forma gradual en els últims quatre anys. Per la seva banda Jiménez cobrarà 41.411 euros anuals i Illescas amb una jornada del 70%, un sou de 28.987 euros.

Tots els grups obtindran 110 euros mensuals en 12 mensualitats per cada regidor. Així mateix els tinents d'Alcaldia disposaran de 243,75 euros en 11 mensualitats per cada Junta de Govern a la que assisteixin i els regidors amb funcions 198,75 euros per la seva assistència al mateix òrgan. Els regidors sense delegació en rebran 80 per cada comissió informativa a la qual acudeixin. A més, els regidors que vagin a la junta de portaveus rebran 55 euros. Finalment, tot regidor rebrà 85 euros per cada ple i cada grup municipal rebrà 187,04 euros en 12 mensualitats.

Canvis organitzatius

D'altra banda també es van anunciar nous canvis en l'organització del consistori. En l'anterior mandat les comissions informatives es celebraven els dilluns, dimarts i dimecres de la tercera setmana de cada mes i ara es concentraran totes elles en el mateix dia. "Amb això volem facilitar la tasca dels regidors perquè no hagin de venir tres dies a l'Ajuntament", afirmava Sierra. A més, els plens del consistori que es celebren el darrer dijous de cada mes, passaran a dur-se a terme mitja hora més tard que abans, a les 19.30 h.

Edicions locals