El PSC estrena un govern amb 13 regidories

Aquest dijous es va celebrar el ple de cartipàs de la Llagosta

Política

Regidors del PSC a la Llagosta
Regidors del PSC a la Llagosta

La Llagosta

Quasi 30 regidories repartides entre 13 regidors socialistes. Aquest dijous es va celebrar el ple de cartipàs de la Llagosta en el qual Óscar Sierra, l'alcalde del poble, va explicar les responsabilitats que assumiran cadascun dels 13 càrrecs electes del PSC al consistori.

Si el 2015 eren 9 regidors –1 de CiU i 1 del PP– els càrrecs de govern, ara seran 13 els que es repartiran la feina de les regidories. Tot i l'elevat nombre de càrrecs i funcions, Sierra, després de signar el decret del nou cartipàs el dimarts, assenyalava que havia estat "molt fàcil formar el nou govern" perquè hi havia hagut molt bona sintonia entre les seves files.

Tres seran les grans àrees en les quals treballarà el govern municipal. La primera, presidida per Jordi Jiménez serà la de Planificació i Territori, la segona liderada per Conchi Jiménez serà la d'Economia, Administració i Comunicació, i la tercera presidida per Mariano García serà la de Serveis a les Persones. Els tres regidors són persones experimentades que ja van participar en el darrer govern de Sierra. "Hi ha gent molt ben preparada com en el cas de les diferents àrees", deia l'alcalde.

Així mateix, alguns dels presidents d'àrea acumulen altres càrrecs destacats. Conchi Jiménez és la primera tinent d'Alcaldia, Mariano García, el segon, i Jordi Jiménez, el tercer. En aquest sentit sembla que aquests seran els pesos pesants del govern juntament amb Sierra. Els presidents d'àrea han estat molt actius durant un mandat en el qual ha destacat Jiménez per la seva feina al capdavant dels comptes i pressupostos llagostencs.

A aquests noms cal sumar-hi els d'Antonia Illescas i Francisco Javier Ruiz, quarta i cinquè tinent d'Alcaldia.

Juntament amb la resta de tinents d'alcalde i amb Óscar Sierra, conformaran la Junta de Govern local i, tot i que els regidors restants podran participar en aquest òrgan de decisió, només aquestes sis persones tindran vot.

Noves regidories

No hi ha canvis significatius en el nou govern de la Llagosta. S'ha creat una nova regidoria que, liderada per Melània Beltrán, s'encarregarà del benestar animal. Serà la mateixa regidora qui s'encarregarà de posar-se al capdavant d'una altra de les noves regidories. "Hem separat les funcions d'educació que abans teníem unificades, en dues regidories", explicava Sierra. A partir d'ara, el poble comptarà amb la regidora d'Educació Secundària i Formació Contínua –Beltrán– i el regidor d'Educació, Francisco Javier Ruiz, qui s'encarregarà de les fases primàries i infantils de la formació.

Més enllà d'això, Sierra va revelar que es va plantejar "crear una regidoria LGTBI, però finalment es va considerar millor posar la defensa dels col·lectius LGTBI en la regidoria d'Igualtat", també a càrrec de Beltrán.

Més canvis

Tres regidors percebran remuneracions per part de l'Ajuntament. Seran el mateix Sierra i Jordi Jiménez que estaran amb dedicació exclusiva, i Antonia Illescas que ho estarà parcialment. Si bé és cert que aquests regidors ja estaven cobrant en el darrer mandat, Illescas ho feia en règim de mitja jornada i ara ho farà en règim del 70%.

"L'Antonia és responsable dels temes relacionats amb els problemes socials i en un moment com l'actual de desnonaments o pobresa energètica hem cregut necessari augmentar la seva dedicació", asseverava Sierra.

Una Alcaldia més tranquil·la

En el darrer mandat inaugurat l'any 2015, Sierra va encarregar-se de les regidories d'Ocupació i Promoció Econòmica, Informació i Atenció a la Ciutadania,  Comunicació i Relacions Institucional. En el mandat actual el polític socialista afirma que "he pogut delegar funcions" per afegir que cada regidoria "serà tan gran i activa com els diferents regidors ho desitgin".

Edicions locals