Irene González guanya el concurs de cartells de la Festa Major de la Llagosta

La guanyadora és una antiga veïna de la Llagosta que actualment viu a Mataró, però que encara té un fort lligam amb la població

Cultura

D'esquerra a dreta: Mariano Garcia, Irene González, Óscar Sierra i Fran Ruiz
D'esquerra a dreta: Mariano Garcia, Irene González, Óscar Sierra i Fran Ruiz

La Llagosta

Irene González va ser proclamada el dimarts com a guanyadora del concurs de cartells de Festa Major de la Llagosta en un acte celebrat al Saló de plens del poble. Els tres cartells finalistes es podien votar a través d'internet, i la creació de la guanyadora va rebre 106 vots, el 64% del total. L'alcalde Óscar Sierra, juntament amb els regidors Fran Ruiz i Mariano García, va fer-li entrega del premi de 500 euros.

El segon classificat va ser Marc Subirana, d'Olot, amb el 21% dels vots i es va endur 200 euros. El tercer cartell més votat per la ciutadania de la Llagosta va ser per al molletà Francisco José Muñoz, amb el 15% dels vots i un premi de 100 euros.

La guanyadora

De 33 anys González va néixer al poble, i tot i que actualment viu a Mataró encara té una forta vinculació amb la Llagosta. "El primer cop que vaig participar en el concurs va ser fa molt temps", va afirmar González que reconeixia que en l'edició 2019 es va presentar a última hora.

"Per a mi les festes de la Llagosta representen la meva infància i en tenir una nena, em vaig basar en la seva fisonomia per fer el cartell", assenyalava. González ha realitzat una creació en la qual apareix un infant disfressat de llagosta i en la qual darrere seu s'aprecien símbols que recorden a les gitanes i al tren de la bruixa, perquè "per a mi les festes sempre han representat aquesta atracció de fira".

Segons va destacar Óscar Sierra, encara que és un concurs molt ben remunerat, "no es presenten tantes persones com voldríem". Amb tot, es va mostrar satisfet amb la participació i va remarcar "l'alt nivell dels cartells".

El de dimarts, era el primer acte públic que Sierra feia en el nou mandat, però va recordar que el tret de sortida de les festes no és l'esdeveniment celebrat ahir, ja que el regidor de cultura i de joventut "porten molt de temps treballant".

El cartell serà la imatge de les festes que enguany comencen el pròxim 9 de setembre.

Edicions locals