La investidura d'Óscar Sierra: un passeig triomfal dels socialistes a la Llagosta

Una oposició molt debilitada ha expressat la seva voluntat de treballar conjuntament amb el govern del PSC

Política

Óscar Sierra
Óscar Sierra

La Llagosta

Com era d'esperar, la sessió d'investidura d'Óscar Sierra com alcalde de la Llagosta s'ha succeït sense cap sobresalt. El líder socialista ha renovat per quatre anys el càrrec en una sala de plens plena a vessar, en el que ha estat una festa totalment socialista.

En la primera part de l'acte, el jurament de càrrecs, només alguns elements per l'anàlisi.

Els dos regidors d'ERC han promès el càrrec per imperatiu legal i han afegit que es comprometen a treballar per aconseguir la República Catalana, la igualtat de les dones i els més desfavorits. De la mateixa manera, Eva Miguel, única regidora de La Llagosta en Comú ha fet referència a la igualtat de les dones.

Avui era un dia amarg per a l'oposició, ja que els resultats del passat 26 de maig deixen una situació de molta debilitat en la bancada d'ERC, La Llagosta en Comú i Ciutadans. És per aquest motiu que en les seves intervencions una vegada conformat el ple, els discursos han estat cordials i gens bel·ligerants.

L'Oposició

Així, Xavier Cols ha assenyalat que posarà "damunt la taula el nostre programa electoral, perquè les nostres propostes siguin motor de millora per a la Llagosta". En la seva intervenció, el d'ERC ha tingut un record pels presos independentistes, fet que ha fet saltar un "visca Espanya" entre el públic. 

Per la seva banda Eva Miguel, que substitueix a Toni Cubel després que aquest deixés el càrrec de regidor per incompatibilitat amb la seva feina dins l'Ajuntament, ha expressat la seva voluntat de recuperar la confiança de la ciutadania de la Llagosta després que el seu partit hagi tret els pitjors resultats de la seva història. Amb tot, el més rellevant del seu discurs ha estat l'afirmació següent: "La Llagosta en Comú és ICV". Sembla doncs que Iniciativa renega ara del seu canvi de sigles per aquestes eleccions i buscarà recuperar la seva identitat. 

Jorge Sabanza de Ciutadans ha estès una mà a Óscar Sierra i ha expressat la seva voluntat de negociar i arribar a acords amb el PSC. Sens dubte una declaració de bones intencions que donada l'aritmètica del ple queda en paper mullat. 

Així mateix, Raúl Valero del PSC ha intervingut pel seu partit i ha afirmat que el govern de la Llagosta "no posarà l'Ajuntament al servei del procés". 

Acte seguit només el PSC i ERC han presentat candidats per l'alcaldia i ha quedat escollit Sierra.

El discurs de Sierra 

El reelegit alcalde ha dut a terme un discurs en el qual s'ha centrat a citar aquells aspectes que capitalitzaran la seva acció de govern. Sierra ha citat la imminent construcció del nou cap, així com la creació de noves places d'aparcament al poble o la construcció d'un espai de jocs d'aigua per a infants. De la mateixa manera, l'alcalde ha assenyalat que es seguirà treballant en projectes de caràcter econòmic com l'Eix de la Riera de Caldes, la Mancomunitat de Galceran o el Consell Comarcal. "Serem allà on puguem crear encara que sigui un lloc de treball a la Llagosta", ha asseverat Sierra 

A més, l'alcalde ha afirmat que en el pròxim mandat es pressionarà a la Generalitat perquè es duguin a terme els projectes promesos com "la millora del polígon de Can Pere Gil" o "la creació de l'eix del corredor Mediterrani". En aquest sentit Sierra ha fet una referència al govern central i ha assenyalat que aquests projectes, amb Pedro Sánchez a La Moncloa són més fàcils d'impulsar.

Per últim Sierra, que en els últims compassos de la cerimònia s'ha mostrat visiblement emocionat en parlar de la seva família i dels seus mentors Antonio Rísquez i Raúl Valero, ha apuntat que un dels seus projectes principals serà eliminar totes les barreres arquitectòniques del poble per fer-lo accessible a tothom.

Edicions locals