Toni Cubel no serà regidor a la Llagosta per incompatibilitat amb la seva feina a l'Ajuntament

ICV fa autocrítica després del mal resultat obtingut el 26 de maig i Cubel insta el partit a recuperar les seves senyes d'identitat

Política

Toni Cubel
Toni Cubel

La Llagosta

Toni Cubel, cap de llista de La Llagosta en Comú, marca electoral d'ICV en les darreres eleccions municipals, no serà regidor durant el proper mandat. Així ho ha anunciat ICV i el mateix Cubel en un comunicat en el qual expliquen que Eva Miguel, número dos de la formació, ocuparà l'únic lloc de regidor obtingut per la llista el 26 de maig.

Segons explica la formació, els motius de Cubel per abandonar la primera línia de la política són la incompatibilitat de la seva feina com a treballador de l'Ajuntament amb el seu càrrec com a responsable polític. "Antonio Cubel és personal laboral fix de l'Ajuntament de la Llagosta i actualment exerceix com a Tècnic de Consum, responsable de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC)", indiquen des d'ICV per afegir que amb "la normativa electoral vigent no es pot ser simultàniament regidor electe i treballador municipal al mateix consistori".

Així mateix Cubel indica que la seva decisió no és una renúncia a la vida política. "Es tracta de deixar de banda la responsabilitat institucional però no l'activisme polític" subratlla.

Per últim, el comunicat també fa autocrítica dels mals resultats obtinguts per al partit a les eleccions municipals. "El nostre missatge no va arribar al veïnat i la ciutadania de la Llagosta", diuen. A partir d'ara la formació vol "centrar els seus esforços a generar il·lusió col·lectiva, i tornar a guanyar-se la confiança majoritària del teixit social del poble". Per a Cubel l'objectiu "ha de ser el de construir una alternativa de govern creïble i prou sòlida des de la perspectiva de l'esquerra transformadora, reivindicant les nostres senyes d'identitat: l'ecosocialisme, el feminisme i l'animalisme".

Edicions locals