L'Ajuntament de la Llagosta reforça el servei d'ocupació amb dos treballadors externs

Els tècnics de l'Ajuntament afirmen que la infraestructura actual del Servei de Recerca i Ocupació de la Llagosta és insuficient per atendre les necessitats del poble

Economia

Edifici administratiu on hi ha el ROL
Edifici administratiu on hi ha el ROL

La Llagosta

La Junta de Govern de la Llagosta va treure a concurs a principis de maig una oferta pública per a la contractació d'un servei de suport per les tasques que duu a terme el Servei de Recerca i Ocupació del poble (ROL).

Aquest servei depèn de la Regidoria d'Ocupació i Promoció Econòmica i s'encarrega, entre d'altres, de tasques com la de dinamitzar la borsa de treball públic, fer assessorament per a les persones que busquen feina, buscar aliances amb altres entitats del territori per millorar les expectatives de feina de la població o realitzar formacions per a treballadors o emprenedors.

Actualment aquest servei compta amb una tècnica de promoció econòmica i ocupació contractada per l’Ajuntament, però segons expliquen des del consistori, "el Servei de ROL necessita un suport tant tècnic com material per poder donar resposta a les necessitats detectades en matèria laboral a la Llagosta".

En total l'oferta pública suposarà una inversió per part de l'Ajuntament de 151.730,80 euros anuals i el contracte tindrà una durada de dos anys. L'empresa guanyadora del concurs dotarà al Servei de Recerca i Ocupació llagostenc de dos tècnics que treballaran en jornades de 38 hores setmanals cadascun des del setembre d'enguany fins a l'agost de 2021. El primer d'aquests treballadors serà un tècnic en orientació laboral i el segon un tècnic especialitzat en prospecció d'empreses.

Certament, el poble és un dels municipis del Baix Vallès i del Vallès Oriental amb major taxa d'atur i per aquest motiu l'activitat del servei d'ocupació és major que en altres indrets. El seu teixit industrial també fa que les necessitats del servei d'ocupació siguin majors.

Edicions locals