El PSC arrasa a la Llagosta: 13 regidors i majoria

La derrota més important ha estat la de La Llagosta en Comú integrada per ICV que passa de 5 a 1 regidor

Política

Selfie de la candidatura guanyadora de la nit
Selfie de la candidatura guanyadora de la nit

La Llagosta

El PSC de la Llagosta ha arrasat en aquestes darreres municipals i ha aconseguit duplicar el nombre de regidors. El partit liderat per Óscar Sierra ha obtingut un dels millors resultats de la seva història situant-se en els 13 regidors i el 65,44% dels vots 3.931 -paperetes-, i ha deixat a l'oposició en una situació de debilitat important.

El gran triomfador de la nit, Óscar Sierra ha explicat que l'agrupació està molt contenta i que els bons resultats "demostren que estem al costat de la gent i que treballem per al poble". "Demà ens tornarem a llevar els primers i anirem a dormir els últims fent la nostra feina".

Mentre ERC ha obtingut dos regidors i duplica la representació que tenia després de l'any 2015, La Llagosta en Comú ha estat la tercera força i es queda amb només un regidor.

Xavier Cols ha assenyalat que ERC "ha estat l'únic partit que ha aguantat l'envestida del PSC" i ha afirmat que el pròxim mandat, amb una majoria dels socialistes tan aclaparadora "serà un mandat dur i difícil". Així mateix ha explicat que l'augment de la participació ha jugat en favor de Sierra.

La tercera força ha estat La Llagosta en Comú. Això suposa una forta devallada, ja que en l'anterior mandat comptava amb 5 regidors i en aquesta ocasió només ha sumat 383 vots. Cubel s'ha mostrat molt decebut amb els resultats, i després de felicitar el clar guanyador de la nit ha explicat que queda clar que el PSC "ha fagocitat els seus socis de govern PP i CiU que no han obtingut representació al consistori". El líder de la formació ha explicat que encara no és moment per fer valoracions sobre el futur del seu partit però ha assenyalat que "clarament la fragmentació a l'esquerra ens ha penalitzat".

L'última força que tindrà presència al consistori serà Ciutadans que entre amb un regidor que li atorguen els seus 231 vots.

A la resta de partits la batacada ha estat més que considerable. El PP i Junts per Catalunya perden la seva representació a l'Ajuntament, mentre que Podem no ha aconseguit passar el tall i no tindrà representació al consistori.
La forta participació ha fet que en aquesta ocasió el socialisme es movilitses al poble per donar aquesta amplia majoria a Sierra.

Edicions locals