Els socialistes es veuen guanyadors el 26-M però no es volen confiar

El PSC va celebrar l'acte central de campanya a la plaça Antoni Baqué i va aconseguir congregar a 200 persones

Política

Ósacr Sierra
Ósacr Sierra

La Llagosta

El to triomfalista va presidir tot l'acte central de campanya del PSC de la Llagosta. La tarda del dimarts, a la plaça d'Antoni Baqué, dos centenars de persones es van congregar per escoltar les primeres espases de la formació al poble, en el que Óscar Sierra, alcalde i líder socialista, va definir com "una festa de la germanor i fraternitat socialista".

El partit ha tret múscul després de les eleccions generals i tot sembla de cara per reeditar la victòria en regidors i vots dels darrers comicis al municipi. "Els veïns donen suport a allò què hem fet durant els darrers quatre anys i volen que seguim governant", deia Sierra abans del míting.

A l'escenari van pujar Conchi Jiménez, regidora d'Economia i Hisenda al consistori, Antonio Rísquez, antic alcalde socialista al poble, Isabel López i Chamosa, diputada al Congrés dels diputats pel PSOE durant quasi 20 anys, i el mateix Óscar Sierra.

Totes les intervencions van estar tenyides del mateix to triomfalista, però al mateix temps, en totes hi havia una advertència clara. "No podem adormir-nos i aquest diumenge hem d'anar a votar per evitar un pacte de totes les forces contra el PSC com va passar el 2011", deia Jiménez. La regidora no va voler confrontar amb l'oposició i va apel·lar a les propostes que el seu partit porta al programa electoral i al treball que s'ha dut a terme en els darrers quatre anys. Així, Óscar Sierra que va afirmar que "les sensacions del partit al carrer són bones", va demanar el vot als assistents per poder gaudir d'una majoria suficient per tal de tenir distància amb la resta de partits.

Per la seva banda, Antonio Rísquez, en un intens discurs, va ser el que més dur va carregar contra l'oposició. "Alguns candidats de la resta de partits diuen que la Llagosta és un poble gris i jo em pregunto com algú que creu que aquest lloc ple de color, olors i sorolls és gris, pot estimar-lo i ser un bon alcalde", exclamava Rísquez.

Entre el públic, la majoria adeptes, hi havia sensació de victorià. "Al 70% del poble li agrada el PSC perquè porta propostes de millora reals com la creació del nou ambulatori que permetrà la construcció del centre de dia", afirmava un home d'uns seixanta d'anys que estava escoltant els mítings.

No només hi ha municipals

Les eleccions als ajuntaments han eclipsat en certa manera els comicis europeus. En aquest sentit, Isabel López, va reclamar el vot per a Josep Borrell, candidat del PSC al parlament europeu, al mateix temps que feia una defensa del govern fallit de Pedro Sánchez i les promeses que en matèria de pensions i salaris van fer aleshores els socialistes. A més de carregar contra el Partit Popular i la seva  proximitat a Vox, va afirmar que els socialistes havien de combatre l'independentisme. "Només volen el vot per posar els ajuntaments al servei del procés, no els interessa gens el que de veritat li passa a la ciutadania", afirmava López per afegir que ella, nascuda a Galícia, vinguda a Catalunya i casada amb un aragonès només podia ser una cosa: espanyola.

Edicions locals