Debat tranquil dels candidats de la Llagosta a menys d'una setmana per a les eleccions

Els vuit caps de llistes van mostrar les seves propostes per a la Llagosta en el debat celebrat al Centre Cultural

Política

Al Centre Cultural de la Llagosta
Al Centre Cultural de la Llagosta

L'Auditori del Centre Cultural de la Llagosta va viure aquest dilluns un debat entre els vuit candidats que concorreran aquest diumenge a les eleccions municipals. Óscar Sierra del PSC, Toni Cubel de La Llagosta en Comú, Jorge Sabanza de Cs, Jaume Bonallach del PP, Xavier Cols d'ERC, Antoni Arenas de Junts per Catalunya, Montse Garcia de Podem i Bartolomé Fraile de Nostros van poder exposar les seves idees pel poble.

A l'acte organitzat per Ràdio la Llagosta van assistir-hi un centenar de persones de forma presencial, i també es va poder escoltar en directe a la freqüència de l'emissora pública.

El debat va durar quasi dues hores i mitja i va servir per confrontar els diferents punts de vista dels candidats en matèria d'economia, urbanisme, via publica i equipaments, convivència, seguretat, gent gran, polítiques socials, igualtat, esports, cultura, infància i joventut.

En un enfrontament a vuit assossegat, els candidats van voler exposar els seus programes més que no pas confrontar idees. Sigui com sigui, el minut d'or del qual els vuit van gaudir al final del debat, va concretar el projecte que cada un d'ells té per a la Llagosta. 

Óscar Sierra, l'actual alcalde, va aprofitar el seu minut per explicar en temps rècord les propostes concretes que impulsarà si surt escollit com alcalde. Entre aquestes va citar l'ambulatori, el centre de dia, Can Baqué o la construcció de noves places d'aparcament.

Toni Cubel, representant de l'oposició majoritària i ara cap de llista de La Llagosta en Comú va atacar el mandat del PSC i va afirmar que s'havia de "transformar el poble de debò i no fer maquillatge". Així mateix, Cubel va assenyalar que la seva formació és l'alternativa als socialistes per "la nostra capacitat de gestió, lideratge i innovació".

El candidat de Ciutadans, Jorge Sabanza, va asseverar que la Llagosta "necessita un canvi" i que des del partit taronja s'acostarien a la població per saber quines necessitats té.

Jaume Bonallach, líder del PP, després de definir-se com un "polític de poble" va revelar que probablement aquesta seria l'última vegada que es presentaria a les eleccions i, l'última vegada també que podria "intentar canviar les coses".

Xavier Cols més pragmàtic, va emprar el darrer minut de paraula per reivindicar la transparència i va prometre modificar el reglament orgànic municipal (ROM) per permetre una major participació de la ciutadania als plens que passarien a ser mensuals. A més va explicar que si era escollit com a alcalde augmentaria "les hores d'atenció a l'OAC i el personal d'aquest servei".

Des de Junts per Catalunya, Antoni Arenas, va centrar-se en els problemes de la població i va prometre "treballar per reduir l'atur, per salaris dignes, per millorar l'educació i les oportunitats i per una escola catalana inclusiva".

Montse Garcia de Podem va asseverar que el seu projecte és el de la gent normal i de poble. "Volem un ajuntament més proper", va sentenciar la candidata de la formació lila.

Per la seva banda, Fraile de Nosotros va fer una esmena a tots els seus companys de debat i va afirmar que "la meitat de les promeses que s'han exposat avui són fal·làcies".

Edicions locals