La primera fase d'obra de Can Baqué adjudicada a l'empresa Recop SL

L'empresa guanyadora ha estat responsable d'altres restauracions com la de la façana de la Casa Batlló d'Antoni Gaudí

Societat

Can Baqué
Can Baqué

L'Ajuntament ja ha adjudicat la primera fase de la rehabilitació de la Masia de Can Baqué que consistirà a arranjar l'interior de l'edifici. L'empresa que ha guanyat el concurs en el qual van participar quatre companyies serà Recop SL, una firma tarragonina especialitzada en la rehabilitació i restauració de patrimoni arquitectònic i que, entre d'altres, s'ha encarregat de la restauració de la façana de la Casa Batlló, l'edifici dissenyat per Antoni Gaudí al passeig de Gràcia de Barcelona.

Una vegada es formalitzi el contracte, Recop SL comptarà amb sis mesos per dur a terme la desconnexió del cablejat i dels subministraments de llum i aigua, l'eliminació de les rates i plantes de la masia, la desinfecció de l'espai, la presa de mostres i assajos per l'estudi de patologies i la demolició, desmuntatge i muntatge de l'estructura interior de Can Baqué.

En total l'obra suposarà una despesa de 199.969,73 euros que han estat subvencionats per la Diputació de Barcelona i que estan contemplats en una partida pressupostaria de l'Ajuntament de 2018 prorrogada pel pressupost municipal de 2019.

La proposta de Recop SL ha estat la més ben valorada, ja que dins la seva oferta hi ha millores com l'aïllament tèrmic de Can Baqué o en l'enllumenat de l'edifici que serà, segons els tècnics del projecte "innovador i respectuós amb l'entorn".

Una vegada acabada aquesta fase de l'obra i abans de començar la segona el 2020, es farà un procés participatiu perquè siguin els veïns de la Llagosta els qui defineixin els usos que ha de tenir l'equipament. Finalment, la tercera fase es farà el 2021 i consistirà a dotar l'equipament de les instal·lacions i el mobiliari necessari.

Can Baqué i la lluita política

Juntament amb l'hostal de la Llebre, Can Baqué és l'edifici més antic de la Llagosta. En el cas de la masia, el primer registre de l'edifici data del segle XIII. Aquest mas, doncs, s'ha convertit en un tret identitari per al poble i per això la totalitat de partits que es presenten a les pròximes eleccions a la Llagosta consideren que és prioritària la seva restauració.

Tot i que en el programa per a les eleccions de 2015, el PSC no va presentar cap proposta per la restauració de la masia, finalment aquesta millora s'ha convertit en un dels seus projectes insignes de final de mandat. Per la seva banda, des de la resta de partit, es treu pit per haver aconseguit, mitjançant la pressió, que el govern d'Óscar Sierra decidís tirar endavant el projecte.

Edicions locals