La parada de la Riera Seca arriba amb mes i mig de retard i s'inaugura dilluns

Les obres es van demorar perquè l'ATM va considerar que les voreres dificultaven l'accessibilitat

Societat

Parada a Montcada
Parada a Montcada

La Llagosta

La parada d'autobús de la Riera Seca de la Llagosta que s'ha convertit en els darrers mesos en la parada més famosa del poble, sembla que definitivament s'inaugurarà aquest dilluns. Així ho assegura l'Ajuntament. La infraestructura permetrà donar servei de la Zona 1 de transports i reduirà a la meitat el preu dels viatges dels llagostencs que vagin en direcció Montcada o Barcelona.

Actualment eren uns 400 els veïns que caminaven fins als afores del poble, al terme municipal de Montcada, per agafar l'autobús de l'empresa Sagalés allí, ja que aquest municipi està dins de la Zona 1. Aquesta parada es troba a 10 minuts a peu dels límits de la Llagosta i a uns 20 del centre del poble i era coneguda com la parada del McDonald's.  Els usuaris explicaven que des de la sortida de la Llagosta fins a la parada de Montcada "no hi ha cap camí i els dies que plou el trajecte es fa impossible". Així mateix, una usuària reconeixia que a vegades passava por quan havia de tornar a casa de nit per un camí que no estava il·luminat.

Ja el juliol de 2018 es va aprovar l'avantprojecte de la nova parada, però no va ser fins al mes de gener que es va adjudicar l'obra a l'empresa Coynsa2000 per un preu de 33.940,74 euros. En els documents tècnics de la licitació s'establia un màxim de sis setmanes per poder-la dur a terme. Malgrat això a finals de març l'Ajuntament informava que l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) havia decretat que les voreres de la parada, en el projecte, eren massa estretes i feien difícil l'accessibilitat. "Mesuraven 1,25 metres en lloc d'1,50", deia l'Ajuntament que es queixava que l'ATM hagués fet aquella esmena aleshores "quan ha tingut molt temps per fer-ho abans".

La parada s'emmarca dins dels punts del programa amb el qual el PSC de la Llagosta es va presentar a les municipals de 2015: "Seguirem fomentant el transport públic i seguirem reclamant a la Generalitat i a TMB perquè la Llagosta estigui dintre de la Zona 1 i es pugui viatjar i connectar amb Barcelona amb una T-10 d'una zona".

Actualment són nombrosos els veïns que exigeixen, tal com s'apuntava al programa dels socialistes, que es segueixi treballant perquè també les parades del centre de la Llagosta i no només aquesta marquesina estiguin dins de la Zona 1. Sigui com sigui, el cert és que els usuaris de la parada del McDonald's agrairan poder agafar l'autobús a prop de casa.

Edicions locals