Convocat el concurs d'idees per a la construcció del futur centre de radiologia

L'equipament del Clínic, que s'edificarà al costat de l'Hospital de Granollers, està previst que es posi en marxa el 2022

Societat

L'Hospital Clínic i l'Ajuntament i l'Hospital de Granollers signaven un acord l'any passat
L'Hospital Clínic i l'Ajuntament i l'Hospital de Granollers signaven un acord l'any passat

El Consorci de l'Hospital Clínic de Barcelona ha convocat el concurs d'idees per a la selecció de la proposta arquitectònica del nou edifici adjunt a l'Hospital de Granollers que ha d'acollir el futur centre de radioteràpia, així com l'adjudicació del contracte de serveis per a la redacció del projecte executiu i la direcció facultativa de l'obra.

Aquest és un important pas endavant per fer realitat aquest projecte que aproparà la radioteràpia als malalts oncològics del Vallès Oriental, Osona i municipis de l'eix de la C-17 que, fins ara, es veien obligats a anar a Barcelona per rebre aquest servei sanitari.
Dimarts, l'Ajuntament de Granollers aprovava unànimement al ple l'encomanda al Clínic d'aquest concurs. Un jurat seleccionarà l'equip que presenti la idea guanyadora, que tindrà un període de 2 anys i 7 mesos per a desenvolupar el projecte, de manera que l'Ajuntament estima que el nou centre de Granollers entrarà en funcionament durant l'any 2022.
 

El pressupost de licitació s'estableix en 388.629,32 euros (IVA inclòs) i el termini de presentació d'ofertes finalitza el dia 13 de maig.

Aquesta despesa, fins a un màxim de 700.000 euros, serà aportada per l'Ajuntament de Granollers que finançarà tots els concursos necessaris perquè el projecte agafi forma. Paral·lelament, la Diputació de Barcelona en el ple d'abril ha aprovat una subvenció de 500.000 euros a l'Ajuntament per a aquesta finalitat.

Equipament de 2.180 m2

El nou centre es construirà en un espai d'uns 2.180 metres quadrats cedit per l'Hospital de Granollers, al terreny que ocupava l'antiga masia de Can Bufí, entre els carrers Bartomeu Brufalt, Manel Cornella i José Zorrilla.

Pel que fa a la radioteràpia, el nou equipament podrà fer entre 400-450 tractaments per accelerador i any en torns de 8 h. La unitat de radioteràpia estarà capacitada per oferir tractaments en oncologia radioteràpia, en totes les seves especialitats, fins i tot en modulació d’intensitat.

El de Granollers serà el 12è servei de radioteràpia a Catalunya. Actualment n'hi ha cinc a Barcelona, un a l’Hospitalet de Llobregat, un a Badalona, un a Sant Cugat del Vallès, un a Lleida, un a Girona i un a Reus, que porten a terme uns 12.000 tractaments. A Catalunya, les previsions indiquen que entre el 2010 i el 2020 els casos de càncer diagnosticats augmentaran un 22,5% en els homes i un 24,5% en les dones, en part per l’envelliment de la població i per l’impacte del tabaquisme en les dones.

Edicions locals