L'Ajuntament implementa millores per evitar la fuga de policies locals

El govern municipal de la Llagosta materialitza algunes millores promeses per acabar amb la fuga d'agents

Societat

Policia local
Policia local

La Llagosta

"El 2018 va ser un exercici especialment difícil en matèria de seguretat". Aquestes eren les paraules de Conchi Jiménez, regidora d'Economia i Hisenda de la Llagosta, en el darrer ple de l'Ajuntament celebrat a principis d'abril i en el qual s'aprovaven els pressupostos.

Jiménez es referia a l'enfrontament entre una família conflictiva i alguns ciutadans llagostencs que va transcendir el mateix poble per ocupar les planes de mitjans de comunicació d'arreu del país.

És per aquest motiu que la regidora va anunciar que en els comptes per a l'any 2019 hi hauria noves dotacions en matèria de seguretat. "Incorporarem quatre nous policies municipals i un nou cotxe al cos", explicava Jiménez aleshores.

En la darrera Junta de Govern de la Llagosta ja es va començar a concretar algunes millores per a la policia local. Es farà una inversió de 7.534 euros en noves taquilles. Així mateix, segons expliquen des del consistori, hi ha "previstos 18.000 euros per a la millora del programari informàtic del cos".

No són els únics canvis que arribaran en els pròxims mesos. "A l'estiu es canviarà un dels vehicles", diuen des del consistori per afegir que el nou cotxe serà de rènting. A més expliquen que "ja a l'octubre es van crear una plaça de sotsinspector i dues d'agents de policia local, i a la plantilla de 2019 es sumaran dos agents nous".

La manca de policies locals

La infradotació de la policia municipal a la Llagosta és un tema que ve de lluny. Ja al novembre passat es va qüestionar la situació del cos per part de l'oposició. Davant les crítiques, el govern municipal va assenyalar que molts efectius policials marxen de la Llagosta per acabar en policies d'altres poblacions i va afegir que el consistori estava treballant per millorar la situació de la comissaria local. "S'ha adaptat el menjador de la comissaria perquè els agents tinguin unes instal·lacions mitjanament decents", explicaven des de l'Ajuntament.

Tanmateix no es tracta d'un problema de condicions salarials. L'Ajuntament considera que la paraula clau per fer que els policies es quedin és arrelament. Per això el 2009 es van augmentar els sous que actualment van dels 32.571 fins als 45.930 euros anuals, i l'estiu passat la policia va estrenar nous uniformes, nous sistemes de ràdio i nou vehicle.

Per últim, s'està fent un "estudi de riscos psicosocials" que analitza aspectes com l'estrès i que vol entendre per què hi ha aquesta fuga d'agents per intervenir en l'arrel del problema.

Edicions locals