L'Ajuntament llagostenc incompleix la LOREG de nou

La Junta Electoral de Granollers adverteix l'alcalde, Óscar Sierra, per utilitzar els mitjans públics per fer campanya

Política

Ajuntament de la Llagosta
Ajuntament de la Llagosta

La Llagosta

El dimecres després de tres denúncies dels comuns, la Junta Electoral va tornar a resoldre que l'Ajuntament de la Llagosta estava incomplint la llei electoral (LOREG). En aquesta ocasió va ser la neutralitat del 08centvint  –el butlletí municipal– i les xarxes socials les que es van tornar a posar en qüestió.

Tot va començar quan el passat 4 d'abril la Junta va determinar que l'Ajuntament havia incomplert la LOREG en fer públics al Facebook i al 08centvint d'abril, assoliments del govern municipal durant l'últim mandat. Segons la llei fer-ho en campanya està prohibit. Per aquest motiu, es va instar el consistori a retirar el butlletí i esborrar de Facebook una publicació en què es parlava d'un projecte de futur per poble. Aquestes denúncies també van ser dutes a terme pels comuns.

Les noves resolucions

Segons les resolucions de la Junta, tot i que es va demanar al consistori que aturés la circulació del butlletí el 4 d'abril, en la versió en línia del 08centvint del mateix dia, hi apareixia publicada una notícia en la qual s'afirmava que l'alcalde Óscar Sierra havia entregat als alumnes de l'Escola Joan Maragall, números del butlletí que incomplia la normativa. "S'adverteix a l'alcalde de la Llagosta que utilitzar d'ara endavant els mitjans o xarxes socials municipals amb fins electorals donarà lloc a una sanció electoral", afirma va la resolució.

A més, la Junta ha resolt que l'Ajuntament ha incomplert la LOREG perquè fins al 12 d'abril no havia enretirat el butlletí en PDF de la seva versió en línia. Va ser també aquest dia que el web 08centvint va publicar una notícia on explicava la decisió de la Junta d'aturar la distribució del butlletí. En la  nova resolució, l'organisme electoral carrega contra el mitjà municipal, en considerar que "l'Ajuntament no pot emprar la publicació per a polemitzar sobre les decisions de la Junta".

Per últim, la Junta ha determinat que el consistori ha d'eliminar les publicacions d'Instagram on hi ha imatges de la renovació de Can Baqué. Ja el 4 d'abril va demanar a l'Ajuntament que actués d'igual manera amb les mateixes imatges però en aquest cas de Facebook. Aleshores va esborrar-les.

Edicions locals