Desenes d'activitats amb motiu de la Diada

Com cada any, el monument a Rafael Casanova acollirà l'acte institucional de Mollet

Política

Com cada any, els municipis baixvallesans han organitzat diversos actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. Ajuntaments i partits celebraran ofrenes, concerts i altres activitats culturals i festives amb motiu de l'Onze de Setembre.

L’Ajuntament de MOLLET ha organitzat un acte institucional i una ofrena floral al monument a Rafael Casanova, obra de l’artista molletà Cesc Bas, i situat a l’avinguda de Rafael Casanova. L’acte (12 h) comptarà amb la presència de la Corporació municipal, a excepció del regidor d’ERC, que farà la seva ofrena moments abans com a protesta per la reiterada negativa del consistori a adherir-se a la campanya Un país, una bandera i per la manca de contingut polític de l’acte. També IxM, sense representació al consistori, ha mostrat eldesacord amb l’acte i farà l’ofrena amb anterioritat. L’equip de govern argumenta que “la solemnitat i el contingut nacional” de la celebració es mostra amb la hissada de la senyera a l’espai de Rafael Casanova i que aquesta també oneja en solitari a la plaça Prat de la Riba.
L’acte central de la commemoració de l’Onze de Setembre a Mollet serà, doncs, l’ofrena floral d’entitats i ciutadania. En l’edició anterior hi van participar, segons el consistori, 80 entitats de la ciutat.
Diferents corals de la ciutat (El Clavell, Capella de Santa Maria, Irmandade a Noza Galiza, Casal Cultural, Estoc de veus - Cor Sant Vicenç i Fòrum Abelló. També participa la Banda de Joves Música de Mollet) i la Banda de Joves Música acompanyaran la celebració amb la interpretació de peces musicals tradicionals. Enguany la hissada de la bandera catalana anirà a càrrec de dos infants de les entitats Club d’Escacs Mollet i la Penya Barcelonista de Mollet, i que s’acompanyarà amb la interpretació per part de les corals del Cant de la Senyera.
D’altra banda, CiU també celebrarà l’acte comarcal a Mollet, amb la tradicional ofrena al monument a Casanova la vigilia de la Diada (23 h). Prèviament (21 h), al Casal, organitzarà la xerrada De l’exili i l’Holocaust dels jueus catalans fins al dia d’avui, a càrrec de l’historiador hebraista F. Andreu Lascorz.
A PARETS, municipi adherit a Un país, una bandera, la plaça dels Països Catalans (12 h) acollirà ofrena floral al monument a l’Onze de Setembre en què hi participaran l’Ajuntament de Parets, les formacions polítiques i les entitats locals. Posteriorment, i com a cloenda, tindrà lloc una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Rosaleda. A més, Rialles ha programat com cada any un espectacle [veure pàg. 30].
SANT FOST iniciarà la commemoració amb una comitiva des de la plaça de la Vila (11.30 h) fins a la plaça Onze de Setembre, amb animació de grallers. Un cop allà, hi haurà una ballada de Sardanes (12 h) i els parlaments i l’ofrena floral. Ja a la tarda, la plaça de la Vila acollirà les havaneres del grup Fiveller (18.30 h). A banda de l’ofrena institucional, CiU en farà una altra a les 11 h, com a final d’una cercavila que sortirà de la seva seu a l’avinguda Catalunya amb grallers i se-nyeres. El local també acollirà un refrigeri.
MARTORELLES celebrarà l’acte institucional en el marc de la festa major. A la plaça de la Sardana (11 h) hi haurà les ofrenes i els parlaments, seguits de la salva d’honor dels Trabucaires de Martorelles i de la interpretació d’Els Segadors a càrrec de l’Escola Orfeònica. SANTA MARIA també celebrarà la Diada en el decurs de la festa de la patrona

Edicions locals