La Junta Electoral fa retirar el butlletí municipal per incomplir la LOREG

La resolució diu que es va utilitzar el '08centvint' i el Facebook de l'ajuntament per fer publicitat del partit al govern

Política

Ajuntament de la Llagosta
Ajuntament de la Llagosta

El 29 de març En Comú Podem va presentar tres denúncies a la Junta Electoral per un suposat incompliment de la llei electoral (LOREG) per part del govern del PSC, PP i PDeCAT.

El passat dijous l'òrgan va determinar que l'executiu local ha incomplert la llei segons la qual els partits al govern municipal no poden utilitzar mitjans de comunicació públics per fer al·lusions a "assoliments obtinguts durant el seu mandat".

Les tres denúncies

Segons la resolució, el govern va emprar el 08centvint, el Facebook de l'Ajuntament i el web del consistori per fer campanya en favor del govern local –amb el PSC com a partit majoritari– quan no ho podia fer.

En el cas del butlletí, la Junta Electoral va determinar que en el número d'abril, tant a la portada, com a sis pàgines interiors es feia referència a assoliments obtinguts per l'Ajuntament "en matèria de via pública, urbanisme o transparència" .

Davant d'això el consistori ha hagut de parar la distribució dels números d'abril, però per a Toni Cubel, cap de llista de la Llagosta en Comú, el més sorprenent és que "també han parat la publicació del número de maig que és on hi apareixen entrevistes a tots els candidats i les opinions de tots els partits". "És una cacicada en tota regla", assevera Cubel. Pensen igual ERC, Ciutadans, Podem i Nosotros que aquest dijous en un comunicat conjunt deien que els "mitjans de titularitat pública municipal estan al servei de la ciutadania i no són patrimoni de cap govern ni partit".

Així mateix la Junta va determinar que el govern municipal havia utilitzat Facebook per fer "difusió del nou aspecte que tindrà la masia de Can Baqué quan acabi la 1a fase de la restauració" en un període en què fer-ho era il·legal.

Per últim, la Junta va decretar que el mapa interactiu que el govern va publicar a la web de l'Ajuntament, no contravé la normativa perquè va aparèixer quan la llei encara no estava en vigor.

Davant de la sentència Óscar Sierra, alcalde del municipis afirma que "amb l'assessorament dels serveis jurídics de l'Ajuntament no s'editarà el 08centvint en període electoral". Per la seva banda el responsable de Comunicació de l'Ajuntament diu que "és la primera vegada en 31 anys que un partit denuncia les notícies". "Sembla que els interessos del partit que ha denunciat estan per sobre del dret a la informació dels veïns", conclou.

Edicions locals