L'Ajuntament de la Llagosta instal·la el primer punt de recàrrega per a vehicles elèctrics al municipi

La inversió necessària per a aquest projecte surt d'una partida aportada per la Diputació de Barcelona

Societat

Punts de càrrega per a cotxes elèctrics
Punts de càrrega per a cotxes elèctrics | Aj. la Llagosta

La Llagosta ja compta amb el seu primer punt de recàrrega per a vehicles elèctrics que l'Ajuntament ha instal·lat darrere de l'Edifici Municipal Administratiu al passeig Pintor Sert i que ha suposat una inversió 6.590,77 euros subvencionats per la Diputació.

"Durant aquest any, el punt de recàrrega per a vehicles elèctrics es podrà fer servir de manera gratuïta", expliquen des del consistori. Així mateix afegeixen que "el temps límit d'utilització és dues hores".

Serà a partir del 2019 quan el servei passi a ser de pagament i "les persones empadronades al nostre municipi i propietàries d'un vehicle elèctric que vulguin utilitzar aquest servei s'hauran de registrar per poder obtenir la targeta d'ús". Tanmateix, el consistori no ha revelat quan costarà la recàrrega del vehicle elèctric el pròxim any ni com s'efectuarà el pagament. "De cara l’any que ve es farà una ordenança que reguli el preu", diuen des del consistori.

Una promesa del govern municipal

El punt de recàrrega per a vehicles elèctrics ha estat debatut en diverses ocasions al ple de la Llagosta. El regidor de Mobilitat i Transports, i Medi Ambient i Sostenibilitat, Jordi Jiménez, va afirmar preguntat per Xavier Cols d'ERC en el ple de novembre passat que "hi haurà un punt de càrrega elèctrica l'any que ve".

En aquesta línia, Conchi Jiménez, també regidora del govern llagostenc, va assegurar que "la intenció és que estigui fet abans que acabi el mandat, com ens vam comprometre".

Un municipi sense cotxes elèctrics

Tot i la notícia, des de l'Ajuntament s'afirma que "no tenim dades dels cotxes elèctrics que hi ha la Llagosta". De la mateixa manera diuen que els que hi ha "tenen el seu punt de recàrrega al domicili". De la mateixa manera, els vehicles elèctrics del consistori tenen els seus propis punts per a poder-hi carregar les bateries.

Per últim, el consistori assenyala que "té la voluntat de comprar un vehicle elèctric per aquest 2019".

Edicions locals