Un jutge ordena mantenir en presó provisional l'acusat de cremar viu a Juan Pita en un camí proper a la Llagosta

L'acusat ja estava empresonat per maltractar la exparella i filla del mort, però ara hauria quedat en llibertat a l'espera de judici

Societat

Camí entre Santa Perpètua i la Llagosta
Camí entre Santa Perpètua i la Llagosta

La LlagostaACN

L'home acusat de cremar viu el seu sogre entre la Llagosta i Santa Perpètua, i que estava en presó preventiva per un cas anterior de violència masclista, continuarà entre reixes.

Els fets van passar la nit del 12 de gener del 2018, quan l'acusat hauria calat foc a la cabana situada al costat de la riera de Caldes i de l'antiga N-152, al terme municipal de Santa Perpètua però a tocar de la Llagosta.

Ho hauria fet després d'amenaçar la filla de l'home mort, que va decidir tallar la relació sentimental que mantenien des de feia un any per reiterats maltractaments.

"Si no tornes amb mi mataré tots els membres de la teva família, començant pel teu pare", deia el missatge que l'acusat va enviar la nit abans a la noia.

La presó provisional pels maltractaments a la dona estava a punt d'expirar i l'home hauria pogut quedar en llibertat a l'espera de judici, però l'acusació ha demanat que se'l mantingui tancat, ara pel cas del sogre.

El jutge ha admès les proves de l'acusació per no deixar en llibertat l'home: unes cartes que l'acusat havia enviat des de la presó a l'exparella amenaçant-la de mort i un informe mèdic de la dona, que es va intentar suïcidar fa pocs dies.

El mort era l'artista i compositor Juan Pita, un veí de 57 anys molt conegut a la Llagosta perquè des de ben petit hi havia fet vida i perquè havia format part d'alguns grups de música locals.

Edicions locals