L'Ajuntament de la Llagosta aprova un pressupost de 12 milions d'euros per al 2019

El pressupost d'aquest any compta amb 681.959 euros més que el de 2018

Política

Ple de la Llagosta
Ple de la Llagosta

La Llagosta

L'Ajuntament de la Llagosta va aprovar el passat dijous els pressupostos de 2019 amb els vots favorables del PSC i PP. Mentre Ciutadans s'abstenia i ICV-EUiA votava en contra, ERC i PDeCAT no van votar perquè els seus representants no van assistir al ple.

En total, el pressupost de l'exercici anual està dotat amb 11.943.379 milions d'euros. Això representa 681.959 euros més que la quantitat gestionada el 2018, i segons l'Ajuntament, amb aquestes xifres es recuperen els "nivells d'inversió molt similars als anteriors a l'esclat de la crisi econòmica".

En el que es refereix al capítol d'ingressos, el consistori té previst ingressar 4.481.877 euros en impostos i 4.148.881 euros en transferències d'altres administracions.

Pel que fa a les despeses l'apartat més abundant és el referit al personal. En total es destinaran 5.411.468 euros en nòmines i pagaments d'aquest tipus. Així mateix, la segona despesa més important serà la que té relació amb les inversions fetes amb préstecs i capital aportat per la Diputació de Barcelona. En aquest sentit es destinaran 1.178.488 euros, dels quals 200.000 euros aniran a parar a la segona fase de reforma de Can Baqué, 200.000 a les actuacions d'eficiència energètica del CEM El Turó, 125.000 per a la climatització del Mercat Municipal, 99.220 per a l'arranjament del passatge Pedrosa, 50.000 per a millores a la via pública i 30.000 per als pressupostos participatius.

És en aquest darrer apartat on hi ha majors novetats. Tal com Óscar Sierra va assenyalar, per primera vegada la Llagosta comptarà amb una partida pressupostària participativa que s'invertirà després de les eleccions.

A favor i en contra

Conchi Jímenez, regidora d'Economia i Hisenda, va afirmar que l'aprovat era un pressupost realista que "millora la situació econòmica per al proper govern municipal, que garanteix la viabilitat econòmica de l'Ajuntament i que consolida un bon nivell d'inversió al municipi".

Per la seva banda, Eva Miguel d'ICV va explicar que el vot en contra del seu grup s'explicava per la consideració que el pressupost "incrementen la pressió fiscal i els crèdits" i no té "polítiques mediambientals i d'emergència d'habitatge social".

En el cas de Ciutadans, l'única força que va abstenir-se, la seva motivació per votar en aquest sentit va ser "per no entrebancar als pressupostos".

Edicions locals