El PP i la PAH s'alien a la Llagosta per presentar una moció en favor de l'habitatge digne

Alguns ciutadans a títol individual també van expressar la seva inquietud en relació a l'habitatge en el torn obert de preguntes del ple municipal

Societat

Ple de la Llagosta
Ple de la Llagosta | 080centvint

La Llagosta

La situació de l'habitatge a la Llagosta preocupa i preocupa molt. Almenys això és el que es desprèn de l'últim ple ordinari celebrat al municipi el passat dijous i en el qual el PP juntament amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca va presentar una moció en "favor de la dignitat de les persones" que va ser aprovada per unanimitat amb l'abstenció de Ciutadans.

"Les profundes desigualtats manifestes en el si de la nostra societat castiguen amb contundència els sectors més desafavorits de la població del nostre municipi", assenyalava el regidor del Partit Popular, Jaume Bonallach, davant la resta del ple. "Posen de manifest la necessitat d'establir mesures polítiques per protegir la dignitat de les persones", afegia.

Així mateix la moció proposava sis acords per aconseguir els objectius que, segons el PP i la PAH , "en realitat estan recollits en l'article 47 de la Constitució Espanyola". Rebutjar l'especulació immobiliària, denunciar els fons voltors, donar suport a les plataformes que lluiten per un habitatge digne, defensar la llei 24/2015 aprovada el març i que protegeix els més desfavorits en matèria d'habitatge, assessorar des de les institucions a aquelles persones en situació de vulnerabilitat, i destinar una partida pressupostaria a l'assessorament i informació de les persones més vulnerables van ser els punts esmentats per Bonallach.

Tots els grups van secundar la proposta del PP i la PAH excepte Ciutadans que va abstenir-se al creure que "la moció s'ha presentat tard i no hem pogut revisar-la amb deteniment".

Per la seva banda, Eva Miguel d'ICV en to jocós, preguntava a Bonallach si no creia que s'havia "equivocat de partit". "El PP és la formació que menys ha defensat la dignitat de les persones", afegia la regidora, per concloure afirmant que la seva formació hauria preferit que la moció es presentés com un "manifest institucional".

Des del PSC, Jordi Jiménez explicava que la competència d'habitatge no depenia de l'Ajuntament llagostenc. A més reivindicava el treball fet des del mateix consistori en aquesta matèria.

"No poso en dubte el bon treball, la nostra moció vol que governi qui governi, es comprometi amb la dignitat de les persones", responia Bonallach a Jiménez.

Més enllà de la moció

Alguns ciutadans de la Llagosta van aprofitar el torn obert de preguntes del ple per expressar les seves inquietuds davant la manca d'habitatges de protecció oficial i l'existència de fons voltors al municipi.

Va ser Óscar Sierra, l'alcalde, qui va assegurar que des de fa temps el consistori té projectat, "i així està indicat en el Pla General Municipal d'Ordenació Urbana de la Llagosta", la construcció d'habitatges socials a Can Xiquet. Aquest projecte va ser creat l'any 2007 i, segons l'alcalde, es va haver d'aturar amb la crisi.

Sierra va afegir que en el cas dels fons voltors, l'Ajuntament estava treballant amb el Consell Comarcal per establir un registre de particulars que actuïn amb ànim especulador, per dur a terme mesures concretes.
 

Edicions locals